Gaizka Porras: “Necessitava aquesta medalla”

Ha aconseguit la plata en la European Cup de Tellin (Estònia)

Gaizka Porras: “Necessitava aquesta medalla”
Gaizka Porras, en el sòl, en el moment de la victòria davant Ariel Sulman.

Feia temps que Gaizka Porras no somreia com ho va fer el passat cap de setmana, a molts quilòmetres de casa, a Tallinn, la capital d’Estònia. Allí, en plena mar bàltica, prop de Finlàndia, el judoka alcoià es penjava una medalla de plata en la European Cup sènior, dins del circuit de Copes d’Europa que organitza la Federació Internacional de Judo.
Es tracta de competicions que donen punts per als ránkings que després utilitzen les diferents federacions europees per a confeccionar els seus equips en les competicions de seleccions. En el cas de Gaizka Porras, va viatjar a Estònia a la recerca d’aqueix resultat que li situara en una bona posició de cara a la llista definitiva de l’Europeu Sub’23, que se celebra a la fi de novembre a Alemanya, objectiu principal de l’alcoià aquesta temporada.
Fins a l’antiga república soviètica va viatjar en una situació compromesa, ja que en les dues Copes d’Europa que va disputar anteriorment, a Roma i Madrid, no li va anar tan bé com esperava, “encara que a Madrid estava per a aconseguir medalla”, reconeix l’alcoià, que finalment va ser seté.

La medalla de plata de Tallinn canvia la seua situació respecte a aquest objectiu final, ja que judokes que estaven per davant d’ell, ara es troben darrere seu, ja que Gaizka Porras va ser l’únic membre de l’equip masculí de la Selecció Espanyola que va aconseguir pujar al podi a Estònia.
“Necessitava aquesta medalla”, assegura amb rotunditat l’alcoià, que des de desembre de 2021, quan es va proclamar campió d’Espanya sènior, que no es penjava una medalla en el seu coll. “M’havia preparat molt bé i estava amb moltes ganes. Estic molt content d’aquest resultat”, afig.
Gaizka Porras va brillar en una competició en la qual van aflorar els judokes d’Israel. Dels huit primers classificats, cinc eren d’aquest país. Els seus quatre combats van ser precisament contra rivals israelians. En primera ronda va deixar fora a Osher Soyonov, després en quarts va derrotar a Lior Rafailov i en semifinals se les va veure amb la revelació de la competició de -60kg, Adam Jazan, que havia deixat fora al francés Maxime Merlin, el judoka amb millor ránking.
Quedava un últim obstacle, el també israelià Ariel Shulman, amb el qual no va poder en la final. “És un judoka molt bo, pertany a la nova generació i el coneixia. Sabia que anava a ser un combat molt complicat que s’anava a decidir per detalls. En aquesta faceta va estar millor que jo. Ell és més d’ajuntar-se, té un judo més rocós, el meu és més clàssic, de guardar més les distàncies. Vaig tindre un xicotet descuit i se’m va anar la victòria. En qualsevol cas, estic molt content. És la meua primera medalla en la European Cup. Espere que vinguen moltes més a partir d’ara”, va explicar. Aquesta setmana ha decidit parar i prendre’s un respir. Vol baixar el ritme per a a la fi d’agost tornar de gom a gom i preparar les Copes d’Europa de Coïmbra i Màlaga, en les quals Gaizka Porras es juga el bitllet per a l’Europeu Sub’23.

CANCELLER ALCOIÀ
Durant la competició, l’expedició espanyola va rebre la visita del canceller d’Espanya a Estònia, Rafael Gisbert Casasempere, que per cert és alcoià i també va practicar judo en la seua joventut, en concret va ser alumne del Judo Club Alcoi. Va ser una agradable sorpresa, que Gaizka Porras va gaudir molt i tots dos van estar departint durant uns minuts, fins i tot es van fer una foto.

Send this to a friend