Generalitat compra el Palau de Justícia d’Ibi

La Conselleria de Justícia ha tancat així un conflicte que durava des de 2006

Palau de Justícia d’Ibi

La Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública i la Direcció General del Sector Públic i Patrimoni han fet efectiva, el divendres passat, la compra del Palau de Justícia d’Ibi per un valor de 2.052.441 euros, IVA inclòs.

Amb aquest tràmit, es formalitza la compra de l’immoble a l’Ajuntament d’Ibi. La Conselleria de Justícia ha tancat així un conflicte que durava des de 2006. Gràcies al pagament rigorós de les anualitats s’ha realitzat l’adquisició directa de la seu judicial sense cap altre contratemps.

Antecedents

A juliol de 2006, la Generalitat i l’Ajuntament d’Ibi van subscriure un conveni de col·laboració en virtut del qual el municipi va córrer amb les despeses d’edificació del Palau de Justícia. Una vegada posat l’immoble a la disposició de la Conselleria de Justícia, una addenda va fixar la contraprestació corresponent.

L’edifici va ser entregat en 2009, però el llavors Govern de la Generalitat va incomplir la seua part de l’acord, no va signar el document pendent i va rebutjar pagar cap quantitat per l’ús de l’immoble. En 2012, el llavors director general de Justícia va remetre a l’Ajuntament d’Ibi una proposta d’arrendament amb opció a compra que va ser acceptada per la corporació municipal. No obstant això, la Conselleria tampoc va complir i va seguir sense abonar cap quantitat per l’ús de l’edifici.

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana va condemnar a la Conselleria a complir aquella proposta d’arrendament amb opció a compra i abonar la inversió a l’Ajuntament d’Ibi.

L’actual Consell va reactivar en 2016 l’expedient d’opció a compra de la seu judicial, derivat del Conveni formalitzat al juliol de 2006 per a dur a terme aquesta adquisició que ara es fa realitat.

La Conselleria de Justícia ha tancat així un conflicte que durava des de 2006

Send this to a friend