Crit unànime contra la violència masclista en tota la comarca

Els actes reivindicatius es van succeir el divendres en bona part de les poblacions

Crit unànime contra la violència masclista en tota la comarca
La campeña ‘Puja’t al carro’ és una de les iniciatives organitzades a Muro.

El fet que el Dia internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones haja caigut en dissabte, va propiciar que s‘avançaren al divendres molts dels actes reivindicatius que en ocasió del 25N es programen en les poblacions de l’Alcoià i el Comtat.

En el cas de Cocentaina, la lectura del manifest es va traslladar a l’escenari exterior del Centre Cultural El Teular i allí també es va realitzar al migdia una actuació a càrrec de l’alumnat de l’IES Pare Arques que perseguia conscienciar sobre la importància de continuar avançant per a acabar amb la gran xacra social que suposa la violència contra les dones. Part de la corporació municipal, amb l’alcalde Jordi Pla al capdavant, va secundar una activitat emmarcada en una completa programació que ha inclòs també un taller d’apoderament femení a càrrec d’ACOVIFA o la inauguració de l’exposició titulada ‘Àfrica és dona’ que es pot veure a la Biblioteca Municipal. Les propostes continuen el diumenge, amb el concert titulat ‘Nosaltres’, que tindrà lloc a les 12 del migdia en el Centre Social Real Blanc; i en el marc d’aquesta cita s’obrirà també la mostra d’il·lustracions ‘Tres voltes rebel’ organitzada amb motiu del 25N. Finalment, el dijous 30 de novembre, es materialitzarà en la part baixa del Passeig del Comtat l’exposició ‘Valencianes per l’igualtat’.

També a Muro s’han preparat diferents iniciatives i una de les més destacades és la campanya de conscienciació social que rep per nom ‘Puja’t al carro’. Tenint com a teló de fons la icònica imatge del ‘Tio Pep’, al costat de l’emblemàtic carro que li acompanya, aquesta proposta compta amb la col·laboració del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere del Ministeri d’Igualtat i fins i tot de la Diputació Povincial d’Alacant. En aquesta, joves estudiants de l’IES Serra de Mariola i adults, han abordat qüestions com la igualtat entre homes i dones, la diversitat sexual o la inclusió social mitjançant projeccions audiovisuals dinamitzades i enfocades també al debat o la reflexió. Els actes reivindicatius es repeteixen aquests dies en altres municipis grans d’aquestes comarques com Ibi, Castalla o Onil destacant en bona part dels casos la lectura de manifestos al carrer al costat de l’emocionat homenatge a les 52 dones víctimes de la violència de gènere.

Send this to a friend