Homenatge a Germán Aracil a través de les seues obres

Al voltant de 30 peces componen una exposició en Fundación Mutua Levante

Homenatge a Germán Aracil a través de les seues obres
Assistents presenciant l’exposició. | XAVI TEROL

“La teua obra ens fa veure la vida tan meravellosa com és”. Aquesta va ser una de les emocionants i afectuoses frases que es van escoltar en la inauguració de l’exposició ‘Germán Aracil. Su obra, su vida’, dijous passat, en la Fundación Mutua Levante.

Va ser pronunciada per la periodista Cristina Tárrega, amiga de la família, que li va dedicar unes paraules en primera persona al pintor alcoià, mort l’any passat a causa d’una malaltia.

Homenatge a Germán Aracil a través de les seues obres
Marian Domingo, Elena Turrión i Cristina Tárrega, durant la inauguració. | XAVI TEROL

La comissària de la mostra, que es podrà veure fins al 30 de desembre, és la dona de Germán Aracil, Marian Domingo, que va participar en l’acte inaugural, igual que la vicepresidenta de la citada fundació, Elena Turrión.

Les al voltant de 30 obres que conformen l’exposició van veure com la passada setmana entraven persones i més persones en la Fundación Mutua Levante per a presenciar la inauguració d’aquesta mostra que s’ha realitzat a mode d’homenatge, sens dubte, un homenatge molt sentit i emocionant, amb un auditori completament abarrotat, fins i tot, amb gent que es va quedar fora d’ell durant la inauguració.

A més de la pròpia exposició, s’ha dut a terme un catàleg amb l’obra d’Aracil, que estava disponible per a comprar en la inauguració. Elena Turrión va indicar que “té un preu simbòlic, però els beneficis del qual aniran destinats a les associacions que col·laborem relacionades amb el càncer”.

Recordar que l’obra d’Aracil “es caracteritza per ser de caràcter realista, dedicada principalment al tema de la figura humana en tots els seus àmbits, destacant principalment en la seua faceta de retratista”, segons s’indica des de Fundación Mutua Levante, i al llarg de la seua trajectòria va exposar a Nova York, Miami, França, Lisboa, el Japó, Egipte, Alemanya, Rússia, el Regne Unit, la Xina i Bulgària.

Per part seua, Marian Domingo va agrair l’oportunitat brindada des de Fundación Mutua Levante “per a rendir tribut” al seu marit, sobre qui va dir que “tenia una visió diferent, veia alguna cosa que li transmetia una emoció i havia d’explicar-ho en un quadre”. Va afegir que “crear és viure dues vegades” i que “la vida perdurarà mentre algú mire un quadre de Germán”.

Finalment, la també comissària de l’exposició, va afirmar que “els meus fills, Germán, Jorge i Ángela són la millor obra de Germán, i la meua”.

Homenatge a Germán Aracil a través de les seues obres
Auditori de la Fundación Mutua Levante, replet, en l’acte inaugural de l’exposició. | XAVI TEROL

En l’exposició també es pot veure un vídeo sobre el pintor alcoià, que li acosta a tots els visitants que acudisquen a veure-la. Les paraules de Cristina Tárrega, amant de l’art, també van permetre al públic assistent conéixer més en profunditat a Germán, especialment des del vessant artístic: “quan vaig veure el teu primer quadre, vaig veure a Sorolla”. Va destacar que “com tu retrates la mar, no el fa ningú, són els mateixos colors” i va afirmar que “veies el que no veiem els altres”, coincidint d’aquesta manera amb les paraules de Marian Domingo.

Conegut i reconegut per emprar la tècnica del pastel, la periodista va assenyalar que ara “estàs per a pintar els núvols, els cels”.

Turrión també li va dedicar unes boniques paraules a Germán Aracil: “va ser, és i serà un gran mestre de l’art. La petjada artística ha quedat palesa en la seua obra i el seu somriure en el cor de tots nosaltres”.

Send this to a friend