Homenatge al “creador” Luis Solbes

L’Associació de Sant Jordi (ASJ) ha inaugurat aquesta setmana una exposició en honor a l’artista alcoià

Homenatge al creador Luis Solbes
Una de las piezas de la exposición es el traje de Enrique Grau Mullor, capitán de la filà Chano en 1989. | XAVI TEROL

“El creador en majúscules”. Així defineix Mónica Jover, assessora artística de l’Associació de Sant Jordi (ASJ) a Luis Solbes, artista al qual l’entitat festera està retent homenatge amb l’exposició: ‘Luis Solbes. Creador de la estètica festera alcoyana’.

Jover va parlar de Solbes en la inauguració d’aquesta mostra, en la vesprada del dijous davant nombroses persones que van acudir a l’acte per a poder veure les diverses i variades peces que componen aquesta exposició, incloses peces inèdites.

Es tracta d’una mostra que commemora el naixement de Luis Solbes (25 de novembre de 1920). L’assessora artística va detallar que la intenció era dur a terme aquesta exposició fa dos anys, en 2020, però que a causa de la pandèmia s’ha retardat, i que aquesta setmana per fi ha vist la llum per al delit de tots aquells interessats que acudisquen a conéixer més en profunditat a l’artista en el qual actualment uns altres “continuen inspirant-se”, segons va afirmar Jover.

Homenatge al “creador” Luis Solbes
La mostra inclou nombrosos dissenys festers de l’artista. | XAVI TEROL

‘Luis Solbes. Creador de la estética festera alcoyana’ suposa un altre homenatge més cap a l’artista, però que, en aquesta ocasió, permet conéixer la seua part més íntima i personal, i és que, a part de quantiosos dissenys i esbossos, també formen part d’aquesta exposició les seues Memòries il·lustrades i esbossos d’indumentària festera que van ser donats per familiars de Solbes en 1996, i que mai abans havien sigut exposats.

Una sanefa formada pels dissenys de les filaes unifica totes les estades de la sala Fernando Cabrera, havent-hi en una d’elles el vestit que va lluir Enrique Grau Mullor, capità moro de la filà Chano l’any 1989, acompanyat de diversos esbossos del càrrec, com la plataforma del capità.

A més, per a aprofundir més en la citada part personal, l’exposició inclou un document visual en el qual, persones que li van conéixer, parlen de Luis Solbes. Així mateix, aquesta mostra fa un repàs pels encàrrecs que Solbes va rebre al llarg de la seua trajectòria artística i professional, tant de càrrecs, com de filaes, o fins i tot, es contemplen també cartells i algun quadre.

L’exposició es pot visitar de dimarts a dissabte, de 10 a 14 hores i de 16 a 19 hores; i els diumenges i festius, l’horari és d’11 a 14 hores.

Send this to a friend