Huit centres i fins a 59 cicles participen en la fira de la FP

Más d'un miler de persones entre alumnat i professors van visitar la III Fira d’Habilitats

Huit centres i fins a 59 cicles participen en la fira de la FP
El certamen es va dur a terme en l’Àgora durant tot el matí del passat dijous. | QUIQUE REIG

Al voltant d’un miler de persones, fonamentalment estudiants de 4t ESO, Batxillerat i Cicles Formatius de huit centres educatius d’Alcoi i altres de localitats veïnes, així com estudiants d’altres àmbits formatius i professorat, van visitar dijous passat la tercera edició de la Fira d’Habilitats FP d’Alcoi ‘Un món d’oportunitats’, que va tindre lloc en l’Àgora i on més de 150 persones van formar part de l’organització dels diferents estands.

El format de la fira va permetre mostrar als visitants, de manera pràctica, totes les possibilitats d’estudis de Formació Professional que existeixen a Alcoi. Per a això, els diferents estands es van organitzar per famílies professionals.

Així mateix, la fira va comptar amb un espai d’orientació cap a la FP, de la mà d’ACTAIO (Acord Territorial per l’ocupació i el desenvolupament local Alcoi-Ibi-Ontinyent) on es va oferir informació sobre l’oferta formativa, llocs de treball que es poden exercir amb aquests estudis, els més demandats, itineraris formatius, procés de matriculació, etc.

Aquesta Fira és un aparador de l’àmplia oferta d’FP que existeix a Alcoi, on actualment s’imparteixen 59 Cicles Formatius (que inclou FP de Grau Bàsic, Grau Mitjà i Grau Superior) i tres cursos d’especialització pertanyents a 19 famílies professionals.

L’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, recorda que aquesta fira naix d’un acord del Consell de l’FP d’Alcoi i és un reflex de l’interés que existeix tant per part de l’Administració local, com dels centres educatius, empreses i agents socials de continuar fomentant la Formació Professional a la nostra ciutat. Segons subratlla Francés, “l’FP és un pilar fonamental per al desenvolupament econòmic del nostre teixit empresarial i per al futur dels nostres joves, ofereix una formació pràctica i adaptada a eixes necessitats del mercat laboral, que es tradueix en major inserció”, conclou.

Send this to a friend