Ibi reforçarà la seguretat ciutadana durant les seues pròximes festes

S'instal·laran punts violetes per a la prevenció d'agressions sexuals

Ibi reforçarà la seguretat ciutadana durant les seues pròximes festes
Un moment de la reunió sobre la seguretat en les pròximes festes.

L’Ajuntament d’Ibi ha celebrat recentment una Junta de Seguretat Ciutadana prèvia a les Festes de Moros i Cristians d’Ibi amb la presència del subdelegat del govern, Carlos Sánchez; l’alcalde d’Ibi, Sergio Carrasco; el Cap de la Comandància de la Guàrdia Civil, José Hernández; l’Inspector Cap Operatiu de la Unitat de la Policia Autonòmica d’Alacant, José Antonio Fernández; l’oficial de la Policia Local d’Ibi, Elvira Vidal, així com responsables dels diferents cossos de seguretat de la Guàrdia Civil d’Ibi, USECIC i la Policia Nacional d’Alcoi. També s’ha comptat amb l’assistència de la Cap de la Unitat de Violència de Gènere contra les Dones, Modes Salazar, i de la regidor de Serveis Socials de l’Ajuntament d’Ibi, Montserrat Agulló.

En la reunió s’han tractat diferents temes rellevants per a la localitat, entre ells el relacionat amb el reforç en seguretat ciutadana que el poble d’Ibi rep arribades les Festes Majors de Moros i Cristians d’Ibi, tant en tema de seguretat al carrer com en els actes que es duran a terme, amb la finalitat d’evitar incidents de qualsevol tipus i que els veïns i veïnes d’Ibi i persones que visiten la localitat aqueixos dies tinguen unes festes tranquil·les i segures.

D’altra banda, s’ha tractat en profunditat la qüestió relacionada amb la prevenció d’agressions de caràcter sexual amb l’existència de Punts Violeta i Arcoiris en diferents punts del centre urbà durant el transcurs de les festes. Uns punts que estaran organitzats des de les regidories de Serveis Socials i Diversitat de l’Ajuntament d’Ibi i que, a part de la informació que ofereixen, serviran com a punts segurs als quals acudir davant qualsevol dubte o incidència.

Quant a aquesta última qüestió, s’ha informat en la reunió que hi ha hagut un augment en les xifres de denúncies per violència de gènere a Ibi, per la qual cosa fa pensar que les dones són cada vegada més conscients de la importància de fer el pas a l’hora d’efectuar la denúncia i que confien i se senten més segures a l’hora de fer aqueix pas. A més, des del consistori s’informa que la intenció del nou equip de govern és la de continuar conscienciant i educant en la prevenció de la violència i augmentar el nombre d’habitatges disponibles a Ibi per a dones víctimes de violència de gènere.

Send this to a friend