Imposen la màxima sanció a una empresa per abocaments il·legals

Per part de l'Ajuntament d'Alcoi s'estan investigant altres casos detectats

Imponen la máxima sanción a una empresa por vertidos ilegales
Vertido de residuos de la empresa sancionada.

L’aparició, a l’agost del passat any 2023, de diversos abocaments d’enderrocs amb la mateixa tipologia de materials i sacs en diferents punts d’Alcoi ha finalitzat amb la imposició de la màxima sanció a l’empresa responsable per aquest fet.

L’Ajuntament d’Alcoi ha sancionat amb 3000 euros, la quantitat més elevada que contempla l’ordenança d’higiene urbana, tant pel volum com per la dispersió dels residus, a una empresa per aquests abocaments il·legals.

Segons es detalla, després de tindre coneixement de la presència d’aquests enderrocs, es va iniciar una investigació conjunta entre els Departaments de Policia Local, Protecció Civil, Urbanisme i Transició Ecològica, que va derivar en l’obertura d’un expedient sancionador a una empresa constructora que estava realitzant una rehabilitació en el centre de la ciutat, i que pel que sembla, no és d’Alcoi.

El consistori alcoià indica que l’empresa ha reconegut els fets i ha abonat la sanció amb una reducció del 20%, pagant finalment per la infracció 2400 euros.

Des de l’Ajuntament es recorda que els residus generats en les obres s’han de tractar per un gestor autoritzat i que està permesa l’aportació gratuïta de residus de la construcció i demolició de xicotetes obres menors de reparació –fins a 500 kg per obra– a l’ecoparc aportant la llicència d’obres en vigor corresponent o la declaració responsable.

INVESTIGACIÓ D’ABOCAMENTS
Així mateix, s’avança que es té coneixement de diversos abocaments il·legals que s’estan investigant per a tractar de trobar als causants, d’aquí ve que el primer pas no siga la neteja dels residus, si no veure a l’autor en el moment de la infracció.

“Una vegada més insistim a la ciutadania, que e*stos comportaments incívics, ens costen a totes i a tots, recursos econòmics i humans que podrien dedicar-se a altres tasques i així poder anar millorant la nostra ciutat i el nostre entorn” afirma la regidora de Medi Ambient, Teresa Sanjuán.

Advertisements

Send this to a friend