Inditex accedeix a recol·locar treballadors

Després d'un acord amb els sindicats

Inditex accede a recolocar trabajadores
Lefties seria una de les quals tiraria el tancament el pròxim 31 de gener

El Grup Inditex ha acordat amb els sindicats la recol·locació dels treballadors afectats pel tancament de quasi 300 botigues a Espanya, en el marc de la reestructuració que està duent a terme la companyia a nivell global i que a Alcoi està previst que se salde amb la desaparició de tres establiments del grup: Zara, Massimo Dutti i Lefties. En total es veurien afectats al voltant de 40 empleats a Alcoi.

Tal com s’ha vingut informant, res més conéixer-se la decisió, els sindicats van iniciar les negociacions amb la direcció del grup empresarial per a garantir tant les condicions dels acomiadaments, com de cara a pactar diferents opcions per a l’absorció de treballadors per part d’altres botigues d’Inditex obertes. No obstant això, en el cas dels establiments afectats pel tancament a Alcoi, des del sindicat Comissions Obreres s’ha plantejat la dificultat de garantir la reubicació avantatjosa dels treballadors, ja que la plantilla d’aquestes botigues està formada en la seua majoria per dones amb càrregues familiars i amb problemes per a desplaçar-se a altres municipis i conciliar la vida personal i laboral, si l’opció és la mobilitat.

Les condicions acordades entre CCOO i Inditex per a la recol·locació en botigues de la mateixa marca, d’una altra del grup o en un centre logístic, és compensar les despeses de desplaçament i si la reubicació contempla canvi de domicili, també indemnitzar per això. Igualment, en cas d’extinció d’ocupació, s’han pactat primes addicionals d’entre 3.000 i 7.500 euros, segons antiguitat en l’empresa.

GUANYAR RECLAMA ACCIONS
Per part seua, el grup municipal Guanyar reclama “accions locals per a posar fi a la precarietat laboral d’empreses com Inditex”. La plataforma ciutadana, que ha volgut “donar el seu suport” als 40 treballadors afectats pel tancament de botigues a Alcoi, considera que “la reflexió que demana l’alcalde davant aquesta situació no és suficient si no s’acompanya d’accions reals de rebuig de la precarietat laboral”.

Send this to a friend