Inici imminent de les obres de Sant Josep

En principi s'allargaran tot enguany, ja que el termini d'execució és de huit mesos

Inici imminent de les obres de Sant Josep
Es crearà una plataforma única per a millorar l’accessibilitat.

L’Ajuntament acaba d’adjudicar les obres de reurbanització del carrer Sant Josep, en el Centre d’Alcoi, que serà reformada per a habilitar una plataforma única, tal com es va fer recentment al carrer Sant Francesc i adjacents. El projecte té un cost que supera els 300.000 euros i atés que el termini d’execució és de huit mesos a comptar des de l’inici efectiu dels treballs, en principi es preveu que s’allarguen tot enguany.

L’actuació forma part del projecte posat en marxa fa uns anys per a millorar l’accessibilitat dels principals carrers del Centre històric. Amb aquest objectiu es crearà la plataforma única, com ja està en carrers limítrofs com a Santa Rita, El Tap o Sant Maure, en aquest cas en el tram de vial comprés entre la ‘Costera’ del Gurugú (que també es va repavimentar temps arrere) i País Valencià.

A més, es tracta d’un projecte inclòs dins del programa d’ajudes per a la implantació de Zones de Baixes Emissions del Ministeri de Transports i Agenda Urbana en el marc del Pla de Recuperació que finança la Unió Europea amb fons Next Generation..

Els treballs se centraran en substituir l’actual vorera de marbre i les llambordes per un material de granit, amb dos colors, seguint el model dels citats carrers, a més d’introduir arbratge i mobiliari urbà.

Segons explica la regidora d’Urbanisme, Vanessa Moltó, amb això es pretén millorar el trànsit per als vianants i crear un itinerari accessible aprofitant tot l’àmbit d’actuació. “Aquestes obres són una mostra del benefici directe que els fons europeus tenen sobre la ciutadania. Es tracta d’una intervenció important dins de les polítiques de renovació urbana, especialment de revitalització del centre històric”, remarca Moltó.

Send this to a friend