Instaran Conselleria a adequar el pont Paco Aura

La infraestructura presenta algunes deficiències des d'algun temps

Tastos previs a la reparació del pont Francisco Aura
El pont connecta la Zona Nord amb el Viaducte | Arxiu

Podem va portar al Ple d’ahir el manteniment i l’estat del pont Paco Aura a través de diverses preguntes sobre aquest tema i sobre una petició realitzada a l’octubre de l’any passat en la qual l’Ajuntament d’Alcoi va acceptar traslladar les deficiències oposades a Conselleria. 

L’edil d’Urbanisme, Lorena Zamorano, va explicar que es va enviar una sol·licitud a Conselleria el 19 de desembre i que “no hem tingut resposta formal”. Des de la formació habitada es va indicar en el Ple que quan es va preguntar sobre aquest mateix tema a l’octubre, el pont “mostrava unes certes deficiències estructurals, tant de les juntes de dilatació, com la vorera, la barana i la pròpia calçada”. Zamorano va indicar en què encara que no han obtingut encara resposta “estem insistint, no obstant això, el defecte no sembla que siga de l’ús o del manteniment”, és a dir, que les deficiències podrien ser de “construcció o un defecte en la programació del projecte”. Així, des del govern municipal es va acceptar el prec d’instar la Conselleria actuar amb l’objectiu de resoldre els desperfectes.

Podem va explicar en la seua exposició que “entenem que la demora en l’actuació pot suposar un agreujament de les deficiències estructurals ja existents i dificultar, per tant, la seua adequació”. Per part seua, la regidora del departament pertinent va afirmar que “l’estructura és estable” però va reconéixer que “en un futur pot haver-hi problemes” si no s’intervé.

Send this to a friend