Inversió per valor de 1,2 milions d’euros a L’Orxa, Almudaina i Benillup

A càrrec de Diputació en el marc del pla d'infraestructures ‘Planifica 2024-2027’

Inversió per valor de 1,2 milions d'euros a L'Orxa, Almudaina i Benillup
El diputat provincial, en la seua visita al municipi de L’Orxa.

La Diputació d’Alacant mobilitzarà més de 1,2 milions d’euros per a impulsar diferents actuacions i obres en els municipis de L’Orxa, Almudaina i Benillup gràcies al nou Pla d’Infraestructures Planifica 2024-2027.

Així ho ha avançat el diputat d’Infraestructures, Antonio Bernabeu, durant la seua recent visita a aquestes tres poblacions del Comtat, on ha mantingut sengles trobades amb els seus alcaldes per a abordar els projectes presentats a aquest ambiciós pla, que contempla en el seu conjunt més de 91 milions d’euros per a les 141 localitats i tres entitats menors de la província.

Durant la visita, el diputat ha destacat el “suport i compromís de la Diputació amb tots els municipis de la província, de manera especial amb els quals compten amb menor població i menys recursos, com Almudaina, Benillup i L’Orxa, poblacions en les quals gràcies al nou Planifica continuarem impulsant infraestructures que contribuiran a millorar la qualitat de vida dels seus veïns”.

ADEQUACIÓ DEL MERCAT
El recorregut s’ha iniciat amb una trobada amb l’alcalde de L’Orxa, Juan Pablo Pinar, a l’Ajuntament en el qual s’han abordat els diferents projectes que el consistori ha presentat al Pla Planifica 24-27, entre els quals es troben la prolongació del mur de pedra del Parc del Pont de Sant Blai o l’adequació del mercat de proveïments i de la Casa del Poble, actuacions que requeriran d’un pressupost de 545.852 euros i que la Diputació subvencionarà, en cas que siguen incloses una vegada revisada la documentació presentada al programa, amb 518.560 euros.

Després d’estudiar aquests projectes, el diputat i l’alcalde han recorregut també algunes de les obres que la institució ja sufraga a L’Orxa, en aquest cas gràcies a plans com +Prop, com són la coberta de l’auditori municipal, la millora de les instal·lacions esportives, la reposició de comptadors de la xarxa d’aigua o la construcció del futur centre de majors, una actuació amb un pressupost de 602.000 euros i les obres dels quals es podrien iniciar enguany.

INSTAL·LACIONS ESPORTIVES
Després de la seua visita a L’Orxa, Antonio Bernabeu s’ha desplaçat fins a l’Ajuntament d’Almudaina per a reunir-se amb el seu alcalde, Pau Navarro, i analitzar les obres pendents d’iniciar-se en el municipi, així com les sol·licituds presentades al nou Planifica com és la construcció d’un gimnàs i lavabo adaptat i la millora d’instal·lacions esportives. En aquest cas l’import de les mateixes s’eleva a 356.404 euros i la Diputació subvencionarà el 95%.

Durant la reunió, s’han abordat altres projectes com la millora i impermeabilització de la piscina municipal o el reforç de la pavimentació de diversos camins.

VISITA A OBRES
El recorregut per la comarques del Comtat ha conclòs a Benillup, on al costat del seu alcalde, Javier Navarro, el diputat ha visitat algunes de les obres finançades per la Diputació com la pista poliesportiva, la pista de pàdel o el nou parc infantil.

Respecte al nou Planifica 24-27, que està pendent de resoldre, l’Ajuntament ha presentat diverses sol·licituds com la construcció d’una pèrgola en el Mirador del Travadell per a espai cultural, la repavimentació de l’entorn viari del centre social o la remodelació del parc Jardí de la Font. L’import total seria de 335.216 euros i la Diputació també costejaria el 95%.

Advertisements

Send this to a friend