Isabel Clara Simó tindrà un carrer dedicat l’any que ve

Formarà part de l'homenatge que la ciutat li farà en el cinqué aniversari de la seua mort

Isabel Clara Simó tindrà un carrer dedicat l'any que ve
Clara Simó rebent la Medalla d’Or de la ciutat a l’abril de 2013.

Ho va tornar a demanar ahir en el Ple municipal Guanyar, i sembla que per fi, en 2025, podrà ser una realitat. I és que l’escriptora Isabel- Clara Simó, Medalla d’Or de la ciutat i Filla Predilecta, comptarà amb un carrer que portarà el seu nom, tal com era el compromís al qual es va arribar després de la seua defunció, el 13 de gener de 2020.

Precisament amb motiu del cinqué aniversari de la seua defunció, l’any vinent es durà a terme un cicle d’activitats commemoratives i la inauguració del carrer Isabel-Clara Simó s’emmarcarà en aquests actes. Així ho va anunciar ahir la regidora de Cultura, Elisa Guillem, en resposta al prec presentat per Guanyar, que aplaudeix la iniciativa però lamenta que es retarde fins a 2025.

“Ja fa molt de temps que se li hauria d’haver donat el nom d’un carrer a nostra volguda Isabel-Clara Simó, com ja s’ha fet amb altres personalitats, a més, ens agradaria que estiguera en el cor de la ciutat”, plantegen des de la plataforma municipalista en relació a la ubicació d’aquest carrer. Fins i tot proposen que siga l’actual Carreró Don Simó, al costat del Teatre Calderón.

En un altre ordre de coses, en el ple d’ahir es va abordar també una moció conjunta de PSOE, Compromís i Guanyar de rebuig de la llei de Concòrdia que impulsa el govern de PP i Vox en la Comunitat Valenciana. En l’exposició de motius, els proponents denuncien que la llei ha eliminat les paraules dictadura i franquisme, la qual cosa consideren una estratègia per a “blanquejar” aquests episodis de la història recent d’Espanya.

Mentrestant, els regidors de PP i Vox van votar en contra de la moció argumentant tots dos partits que “no hi ha víctimes de primera i de segona”, com també per part dels populars, el seu portaveu Carlos Pastor va defensar la “política de reparació de la memòria històrica” posada en marxa pel bipartit en la Generalitat.

Advertisements

Send this to a friend