Jazz suprem al Mussol amb el trio internacional d’Enric Peidro

Van oferir tot un repertori de jazz clàssic, però com diu Peidro, “amb un vessant contemporani i creatiu”

Jazz suprem al Mussol amb el trio internacional d’Enric Peidro
Enric Peidro en plena actuació. | QUIQUE REIG

Enric Peidro és un fix dels concerts del Mussol, mai falta una actuació seua en la programació de la temporada. Per al 10 aniversari ha vingut amb International Hot Jazz Trio, formació de saxo, bateria i piano, que ara no és molt habitual, però que en els anys cinquanta era prou usual.

Enric Peidro i Guillaume Nouaux, prestigiós bateria francés, fa més de cinc anys que toquen junts, i amb Luca Filastro, pianista italià, un dels destacats en el piano stride, era el segon concert.

La connexió dels tres músics de seguida va enganxar el públic amb jazz de molt nivell, exigent. Van començar amb ‘Topsy’, ‘Mi monday date’, tema de finals dels anys 20 o van tocar la preciosa balada ‘Presoner of love’. El públic va començar a pujar el so dels aplaudiments amb els dos temes que va interpretar en solitari el pianista Luca Filastro. El trio va oferir una impressionant versió de tot un clàssic ,’Limehouse blues’, amb bona interpretació d’Enric Peidro, brillant en el ritme, precís en el to. Guillaume Nouaux va fascinar els assistents que van omplir la Mujer Barbuda amb un solo de bateria de més de quatre minuts d’un increïble estil.

Jazz suprem al Mussol amb el trio internacional d’Enric Peidro
Els tres integrants del grup que va actuar la passada setmana dins del cicle del Club de Jazz El Mussol.

El concert transcorria a un ritme vertiginós amb tres músics creatius i inspirats, quan van regalar una altra joia, la versió de ‘Cadillac Slim’, un tema de nou minuts amb el trio in crescendo i torn per a un Enric Peidro exultant, pletòric, molt inspirat musicalment amb un excel·lent solo. Van acabar amb tot un dolç estàndard, ‘Wrap your trouble in dreams’ per a deixar somniar en una nova sessió de jazz. Un concert excel·lent per a gaudir del dècim aniversari del Mussol.

PORTA LES SEUES GIRES A ALCOI
El saxofonista Enric Peidro sempre que pot, actua a Alcoi i porta a la ciutat les seues gires amb músics de renom. “És la meua intenció, hem aconseguit amb la col·laboració del Mussol tindre a primeres figures com Dan Barret, Howard Alden, el mateix Guillaume Nouaux, la llista és llarguíssima. Ray Gelato també ha estat amb mi. És molt enriquidora està implicació de totes les parts per a fer les coses possibles”.

El músic alcoià té ara moltes actuacions a Europa. “Ara estic tocant un cinquanta per cent a Europa, estic eixint molt a Europa, també molt ací ,per tota Espanya”

Enric Peidro ha assolit que grans del jazz vulguen tocar amb ell. “Nosaltres coincidim molt en escenaris internacionals i tractem d’interactuar. He estat treballant prou a Viena, a Alemanya i a altres llocs, Itàlia, Suïssa. Este intercanvi que fem és perquè a tots ens agrada molt col·laborar junts i tractem d’ajuntar-se en els nostres respectius països tant sovint com podem”.

El saxofonista té una llarga llista de discos gravats com a líder, 17 hi ha en la seua pàgina web, ja en té altres a punt de traure i el pròxim, el del seu quartet, eixirà en desembre.

Enric Peidro ha contribuït que sone en molts llocs el jazz tradicional des d’un vessant més contemporani i creatiu. El seu saxo continua delectant als amants del jazz i de la bona música.

Send this to a friend