Jesús Cintora es va clavar al públic d’Alcoi en la butxaca

El periodista va presentar els seus dos llibres sobre investigació política

Jesús Cintora es va clavar al públic d’Alcoi en la butxaca
Jesús Cintora durant la xarrada, acompanyat dels representants de Fundació Mutua Levante i la Universitat d’Alacant. | XAVI TEROL

“Quin element ha perdut la televisió”, es va sentir dir el passat dimecres al final de l’acte protagonitzat per Jesús Cintora, que iniciava la seua intervenció amb el característic “hola, hola” de Pepe Domingo Castaño, recentment mort i per al qual va demanar un aplaudiment al replet auditori de Fundació Mutua Levante. I és que Cintora s’ha fet popular en el món del periodisme per haver-se atrevit a contar el que altres no compten, reconeixia l’autor de ‘La conjura’ i ‘No quieren que lo sepas’.

Jesús Cintora es va clavar al públic d’Alcoi en la butxaca
Gravant per a les seues xarxes socials. | XAVI TEROL

Escoltar-lo parlar, no és difícil endevinar de què tracten tots dos títols, l’últim d’ells, a punt va estar de no publicar-se per les informacions sobre el Rei emèrit. “Des del poder polític es controla que no es conten coses que no convenen”, afirma. A ell, de fet, el “va llevar de la tele el poder polític. Si els programes van bé i et lleven, per què ho fan?, perquè volen que t’obliden”, sentenciava sense pèls en la llengua.

Però Cintora no sols va repartir llenya entre la classe política. “També hi ha ciutadania que no vol que li conten el que passa, vol que li diguen el que vol escoltar: el dolent del partit rival i el que té de bo el partit al qual vota, i això no pot ser”, es queixa. Per això apel·la al fet que la gent tinga iniciativa i anima a “buscar informació el més independent possible”, “posen en valor eixe múscul que cal exercitar dia a dia”, reivindica. Perquè per a Cintora “un país el fa millor una cultura acceptable i un sistema educatiu fort”.

És l’anàlisi de “un periodista de poble” (Soria, 1977) que promet tornar a Alcoi l’any que ve, “a un lloc més gran”, per a presentar el seu pròxim llibre.

Send this to a friend