Jordi Sellés espera “sorprendre” amb el cartell més esperat

El divendres, després de Vespra d'Abril es descobrirà l'obra de l'artista alcoià en la façana de l'Ajuntament

Jordi Sellés espera “sorprendre” amb el cartell més esperat
Jordi Sellés en una exposició realitzada en el MAF. | ARXIU

L’espera de Jordi Sellés, i també la de tots els alcoians i alcoianes, està més prop d’arribar a la seua fi, ja que està molt pròxim l’1 d’abril, que és quan es descobrirà el cartell anunciador de les festes de Moros i Cristians de 2022, i que hauria d’haver sigut el punt de partida de la Festa de fa dos anys, quan la Covid-19 va provocar l’inicial ajornament, i posterior suspensió dels Moros i Cristians en 2020.

Així, a les 19’45 hores començarà l’acte ‘Vespra d’Abril’ en el Teatre Calderón, donant pas seguidament al descobriment del cartell creat per Jordi Sellés, per al que es preveu que hi haja gran expectació per part del públic.

D’aquesta manera, resten a penes uns dies perquè done principi el compte arrere per a les festes de Moros i Cristians d’Alcoi quan es retire la cortina que cobrisca el cartell de Sellés i que estarà penjat en la façana de l’Ajuntament d’Alcoi, i que és la primera casella d’un mes replet de Festa, que en aquesta ocasió, també suposarà l’arrancada de les entradetes, que enguany comencen l’1 d’abril.

SENSACIONS DE L’AUTOR
“Està tot en marxa”, afirma l’autor del cartell de les festes, Jordi Sellés, qui reconeix entre riures que, després de dos anys d’espera “estic que em puge per les parets”.

Explica que aquesta situació s’ha fet molt llarga, i recorda que “fa dos anys, per aquestes dates, ja veia a prop el moment i estava molt mentalitzat i també més tranquil perquè ja estava tot fet, però quan es va suspendre tot, va ser una gran decepció. En aqueix moment esperàvem que la situació s’arreglara, es va plantejar fer les festes a l’octubre, i tampoc va poder ser. Per a l’any següent teníem alguna esperança i tampoc…al final em vaig dir: quan siga serà”. Després de tot aqueix procés, i una vegada que “van fer públic que les festes sí que eixien al carrer en 2022, llavors vaig sentir de nou papallones en l’estómac”.

Per això, assegura que “inevitablement” pensa en el moment en el qual el cartell que va elaborar fa ja dos anys veja la llum.

“Ja comencen els nervis per dins. La gent ja em pregunta també i més ganes que tinc jo que ho vegeu, no té ningú”, comenta Sellés.

L’autor del cartell explica que està “super mentalitzat” per als possibles comentaris i reaccions de la gent, encara que també indica que “amb les ganes que té la gent, supose que la primera reacció serà bona, i després ja cadascun tindrà la seua opinió, però aqueix instant del descobriment és a dir: ja estem en festes”.

BUSCA “SORPRENDRE”
Sobre l’obra anunciadora assenyala que “com qualsevol artista d’Alcoi que es dedica al tema de la festa, o en el meu cas, que parteix del meu treball ha estat vinculat a aquest món, et planteges com faries el cartell si fores designat per a fer-lo. En el seu moment, la meua postura era fer una cosa més clàssica, recordant els cartells dels anys 60-70, però quan m’ho van confirmar vaig voler fer un cartell, no un ‘quadre’, i sobre aqueixa base tenia alguna idea oblidada que vaig poder recuperar i a partir d’ací fer canvis, prenent forma finalment”. Assegura que “si m’ho encarregaren de nou, ho haguera fet igual”, i afig que “busque sorprendre, fer una cosa diferent al que s’ha vist en els últims anys. Vull trencar amb aqueixa línia, i crec que ho aconseguiré”.

Malgrat que l’únic canvi fet en el cartell elaborat fa dos anys és el relatiu a les dates, avança que “en el text sí que hi ha una cosa diferent, que crec que pot agradar i que simbolitza alguna cosa que volia que fora present en el cartell”.

De cara al propi descobriment, reconeix que “vull que siga com sempre ha sigut, amb la gent esperant, la banda tocant…el que hem conegut de tota la vida, que siga també per al meu cartell”.

Send this to a friend