La torxa i la bandera olímpica acompanyen des d’ahir als esportistes del 3D

Rafa Francés va encendre la flama i Nieves Jordá i Encarni Rodríguez van hissar la bandera olímpica

La antorcha y la bandera olímpica acompañan desde ayer a los deportistas del 3D
Els protagonistes posen després de l’estrena de l’Esport en 3D

Des d’última hora de la vesprada d’ahir, la torxa i la bandera olímpica acompanyen als esportistes participants en l’Esport en 3D. Rafa Francés, guanyador amb 16 anys del torneig de tenis que es va celebrar en 1974, va ser qui va encendre la flama, mentre que Nieves Jordá, autora de la primera canastra, i Encarni Rodríguez, que va fer els últims punts del primer torneig de bàsquet femení celebrat en les 24 Hores, eren les encarregades d’hissar la bandera. Sens dubte, el moment més solemne de l’acte d’inauguració, amb la interpretació de La Muixaranga a càrrec de La Degollà. Finalitzava així una intensa jornada, que començava a les 9 del matí amb el recorregut de la torxa per tots els centres educatius de la ciutat, amb parada en El Romeral i arribada a les 13 hores a l’Ajuntament, sent Santa Ana el col·legi a fer l’últim relleu fins al vestíbul, on esperava l’alcalde Toni Francés. Va ser a la vesprada, quan la torxa va iniciar el recorregut de trasllat fins al poliesportiu, amb la participació de tres relleus en representació de totes les entitats esportives amb més de 50 anys d’història, vint en total. Van ser CD Alcoyano, Club Ajedrez, At. Salesianos, Plana, Pista, Español, Centre Excursioniste, Patín Alcodiam, Unión Ciclista, Judo Club, Grup Excursioniste Ratot, Moto Club Escudería Pistón, Imperial, Club Gimnàstica El Pastoret, Club Tenis Mesa, Arnauda, Juan XXIII, Independiente y CD Carniceros.

Vedruna, Cides y Adsalsa, busca el triplete

Un dels grans atractius de l’Esport en 3D són les lligues locals. En aquesta edició, a més, amb l’al·licient que tres equips poden prolongar la seua hegemonia en els seus respectius campionats i aconseguir el triplet. Es tracta del Vedruna Mindano en futbol, la Filà Cides Successors de Pérez Verdú en bàsquet i de l’Adsalsa en futbol sala.
En futbol, la competició va arrancar a les huit de la vesprada d’ahir i es va estar jugant fins a quasi les tres de la matinada amb els partits de la fase de grups i quarts de final.
Per a les cinc i les sis d’aquesta vesprada estan programades les dos semifinals i la final serà a les huit en el camp nº2. L’A podria considerar-se com el grup de la mort amb Vedruna, Imperial i Sant Roc B. El Vedruna ve de guanyar Lliga i Copa. El Joan XXIII, que no participa en aquesta edició, és l’últim guanyador després de derrotar precisament al Vedruna en la final.
La competició de futbol 7 de veterans també va començar a disputar-se ahir des de les 20,50 hores amb l’absència dels iberuts de La Granja, campions de lliga. Igual que en futbol 11, es va jugar la fase de grups i els quarts de final, per a aquesta vesprada a les sis disputar-se a la mateixa hora les dos semifinals en el camp Jorge Molina, per a a les huit jugar-se la final en el mateix escenari.
El futbol sala va ser la lliga local més matinera, ja que van començar a jugar ahir a les 19,20 i va haver-hi partits fins a les cinc d’aquesta matinada, entre la fase de grups i els quarts de final. Per a aquesta vesprada a les 16,40 i 17,30 estan programades les dos semifinals i la final començarà a jugar-se a les 20,15 hores, en el pavelló Miguel Sarasa. L’Adsalsa, que defensa títol, es va emportar amb autoritat la Lliga i ve de guanyar l’Esport-on de Cocentaina.
En bàsquet, la competició es concentra amb la disputa de la tercera edició de la Supercopa-Memorial Santi de l’Àguila amb la participació dels quatre millors equips de la lliga local. La competició es desenvoluparà íntegrament demà en el pavelló Mutualitat de Llevant, jugant-se a les 9 les dos semifinals, protagonitzades per Cercle Industrial-Els Ponts Albaida i Filà Cides Successors Pérez Verdú-Font Roja. A continuació, sobre les 11,30, es disputarà la final. Els Cides ve de guanyar Lliga i Copa en una setmana. El Nirvel va ser l’últim campió.
Mentre que la petanca disputa tota la seua competició en les pistes del Romeral, començant hui a les huit del matí i es calcula que sobre la 1,05 d’aquesta matinada es jugue la final, hora en la qual també està previst que es disputen el tercer i quart lloc. El Romeral defensa títol i va ser el guanyador de l’última lliga.

Send this to a friend