La Cámara i l’Ajuntament s’alien per a atraure inversions

Han presentat un portal web que es constitueix com una eina per a “vendre” Alcoi com a ciutat industrial

La Cámara i l'Ajuntament s'alien per a atraure inversions
Presentació de la nova acció per a captar empreses.

La Cámara de Comerç i l’Ajuntament d’Alcoi col·laboren en la posada en marxa d’un servei per a atraure inversions a aquesta ciutat i aconseguir la implantació de noves empreses amb l’objectiu de retindre talent i contribuir al desenvolupament econòmic d’Alcoi. El president, Pablo de Gracia, i l’alcalde, Toni Francés, acompanyats de la regidora d’Indústria, Elisa Guillem, van presentar la setmana passada una de les eines fonamentals amb què, a partir de ja, compte l’Oficina d’atracció d’inversions, que així es denomina aquest servei.

Es tracta d’un portal web al qual poden recórrer les empreses o inversors interessats. A través d’ella “volem que coneguen els avantatges” que ofereix Alcoi, assenyala De Gracia, i entre elles destaca que és una “ciutat generadora de coneixement i formació”, com també la seua qualitat de vida, el seu patrimoni natural i industrial, diversitat de sectors, associacionisme i coordinació directa amb l’administració, avantatges fiscals, etcètera.

D’igual forma, Toni Francés remarca que comptar amb una Cámara de Comerç és un “factor competitiu” per a Alcoi, enfront d’altres ciutats, i sobre la recentment estrenada Oficina d’atracció d’inversions, indica que “en aquests moment hi ha una demanda important” d’empreses de cara a implantar-se en el terme municipal, la qual cosa segons el parer del primer edil “ens fa estar en disposició de competir” i ser “líders”.

Sobre la indústria, l’edil responsable feia un repàs per les accions posades en marxa recentment en suport al sector, com les obres de millora dels polígons, que han suposat una inversió superior als dos milions d’euros. A més, parlant de les àrees industrials, va explicar que Alcoi ja compta amb dues Entitats de Gestió i Modernització (EGM), que són Cotes Baixes i Cotes Altes, i va anunciar que s’està treballant en una tercera en el polígon Santiago Payá.

Guillem va destacar l’aposta de l’actual govern municipal per una indústria “moderna” i “respectuosa amb el medi natural”, “basada en la tecnologia i el coneixement”. Així mateix, va incidir en què des de la regidoria es fa una labor de coordinació i acompanyament de les empreses de cara a cobrir necessitats de millora, com per exemple, solucions de sòl industrial en el terme municipal. “Fins ara se’ls han donat diferents opcions a les empreses que han contactat”, subratllava l’edil.

En relació a la demanda de sòl empresarial, l’alcalde posava l’accent que Alcoi compta en l’actualitat amb “parcel·les disponibles”.

Send this to a friend