La Carrasca detecta 21 punts d’abocament d’aigües residuals

Demana accions efectives per a evitar aquests fets cada vegada que hi ha pluges torrencials

La Carrasca detecta 21 punts d'abocament d'aigües residuals
Estat en què estava, almenys fins hui mateix, la zona del pont de Cervantes.

Fins a 21 punts d’abocaments d’aigües fecals, tovalloletes higièniques i altres residus ha detectat la Colla Ecologista La Carrasca en un tram del riu Barxell i Serpis, en concret entre Barxell i el Vaig moldre d’Albors. Aquests abocaments s’han registrat arran de la pluges torrencials registrades entre el 10 i el 12 de juny. Almenys fins a aquest matí, les tovalloletes escampades per diferents espais i zones pròximes al riu, seguien sense haver sigut retirades, com es pot apreciar a la foto de la notícia, corresponent a la part baixa del pont de Cervantes. Els fets es repeteixen cada vegada que hi ha importants pluges, al no donar proveïment la xarxa de col·lectors.

El grup ecologista vol destacar que els 21 punts als quals fa referència correspon només a la zona urbana del riu i com a resultat d’una inspecció “que no ha sigut exhaustiva”.

La Carrasca ha presentat les corresponent denúncies a la Confederació Hidrogràfica del Xuquer, a la secretària autonòmica de Medi Ambient i a l’Ajuntament d’Alcoi. “No es pot admetre que cada vegada que es registren unes pluges intenses es desborden els col·lectors d’aigües residuals i s’aboquen al riu aigües fecals, que contenen tovalloletes higièniques i altres residus”.

En opinió dels ecologistes, pot haver-hi una responsabilitat compartida per l’Ajuntament d’Alcoi i la *Entitat de *Sanejament d’Aigües, el primer com a responsable del sistema de clavegueram i l’EPSAR per dependre de la mateixa la xarxa de col·lectors. Reclamen, a més, mesures com la construcció de depòsits subterranis per a fer front a pluges intenses, crear sistemes de separació d’aigües residuals i pluvials i la instal·lació d’un sistema de retenció, entre altres mesures.

EL PP: “Un problema de salut molt més greu”
El Partit Popular d’Alcoi també ha expressat les seues crítiques per l’aparició de tovalloletes i abocaments en el llit del riu Riquer, a conseqüència del desbordament de la xarxa de col·lectors durant les últimes pluges torrencials registrades a la ciutat. Santi Carbonell, edil del PP a l’Ajuntament d’Alcoi, apuntava que “si el govern municipal no ha retirat encara aquestes tovalloletes i la brutícia del llit del riu, pot produir-se un problema de salut pública molt més greu”, argumenta. Afegia que “estem, de nou, davant la marca d’aquest govern de Toni Francés, que és clarament la de l’abandó de la ciutat i els alcoians”.

Send this to a friend