Oberta la matricula del curs de Mobilitat Urbana Intel·ligent de la Càtedra Vectalia

El títol de la Universitat d'Alacant serà d'Expert o Especialista i l'assistència podrà seguir-se tant presencial com online

Imatge de la primera edició del curs. (Foto Vectalia)

La Cátedra Vectalia Movilidad y la Universitat de Alicante inicien el període de matrícula del Curs d’Especialista en Mobilitat Urbana Intel·ligent que finalitzarà el pròxim 20 de setembre. En aquesta segona edició, el títol es podrà continuar tant online (*streaming) com a presencial. D’aquesta manera es podran matricular del curs estudiants d’altres universitats espanyoles i estrangeres. Aquest curs pretén formar a professionals amb coneixements avançats en aquesta disciplina emergent, completant i millorant el seu currículum acadèmic gràcies a un equip docent compost per amb professors d’universitat de tota la geografia i professionals d’empreses com Indra, TMB, Garrigues, Aenor o Vectalia, entre altres.
El pròxim 20 de setembre s’iniciarà el curs en el qual els alumnes i alumnes matriculats podran conéixer les diferents maneres urbanes de transport intel·ligent: autobús, ferrocarril automòbil, així com les noves plataformes i maneres alternatives, incloent l’aplicació de noves tecnologies al camp de la mobilitat. El caràcter innovador és un factor que ha marcat el modus operandi de totes dues entitats organitzadores que sempre busquen estar a l’avantguarda en matèria de tecnologia aplicada a la mobilitat.
El curs busca infondre en els alumnes valors de responsabilitat social incloent aspectes mediambientals i de recursos humans entre el seu contingut. Així com la millor manera de dur a terme els plans de mobilitat urbana per als quals aquest curs els habilita. Durant l’any lectiu, els matriculats podran veure in situ com altres empreses posen en pràctica els coneixements que ells adquireixen mitjançant dues visites tècniques.
Aquest curs naix de la necessitat de l’especialització de nous professionals que donen resposta al repte que planteja la mobilitat de les noves ciutats: intel·ligents, accessibles i sostenibles. Tant el seu director, Luis Aragonés, com la resta dels professors del curs procedeixen d’institucions i empreses referents tant a nivell nacional com internacional com: Indra, Universitat d’Extremadura, Adif, Universitat del País Basc, Fundació Onze, Atuc, Universitat Politècnica de Madrid, Transports Metropolitans de Barcelona, Garrigues, Union dels Transports Publics et Ferroviaires, UTP, Universitat Politècnica de València, AlicanTEC, XMoba, EVA, AENOR, Sch i Vectalia.
Els alumnes matriculats en el títol s’especialitzaran en el sector de la mobilitat urbana. Des dels mercats i tecnologies existents, les seues característiques i el seu funcionament en l’actualitat i fins a qual és el valor estratègic de cadascun des del punt de vista de la sostenibilitat. Entendran la problemàtica de disseny, operació i manteniment dels diferents elements d’una infraestructura de transport urbà i metropolità, reconeixent i sabent desenvolupar i avaluar projectes de mobilitat amb respecte mediambiental, els seus impactes en tots els aspectes: demanda, costos, accidentabilitat, emissions, estalvis de temps…
La iniciativa formativa comptarà amb una doble modalitat – especialista més expert. La segona modalitat oferirà una formació més profunda aprofundint en el camp d’altres mitjans de transport com a ferrocarril, automòbil i noves plataformes, bescanviadors de transport i logística urbana, així com energies i tecnologies de propulsió eficients en la mobilitat.

Send this to a friend