La comarca es prepara per a rebre als Mags d’Orient

Tornaran a repartir regals i il·lusió per cada localitat de L'Alcoià i El Comtat

La comarca es prepara per a rebre als Mags d'Orient
El Campament Reial es va estrenar l’any passat a Cocentaina. | PACO SEMPERE

Els municipis de les comarques de l’Alcoià i el Comtat ultimen ja tots els preparatius per a donar una càlida benvinguda als Reis Mags d’Orient en la visita que faran durant el pròxim cinc de gener. En la vesprada d’eixa jornada seran protagonistes les Cavalcades, però durant els dies anteriors passaran per cada poble els Emissaris; proveïts dels seus burretes, per a recollir les cartes amb les peticions dels més xicotets dirigides als Monarques.

EL CAMPAMENT REAL ES CONSOLIDA A COCENTAINA
A Cocentaina, els Reis Mags arribaran després que El Patge anunciara la seua visita en una desfilada aquest passada dilluns. Demà, el dijous 4 a la vesprada, es podrà veure per segon any consecutiu el Campament Real que Ses Majestats muntaran a l’entorn de la Plaça del Pla, però també dins del pati d’armes del Palau Comtal. Allí estaran els patges empaquetant regals, però també els més xicotets rebran resposta a la carta que entregaran a l’Emissari el primer dia de 2024.

El cinc de gener es repetiran costums com la de La Bandeja ja que quan el rellotge del campanar de l’església de Santa María marque les tres de la vesprada sonaran amb força les campanes per a rebre la visita del Patge a cavall. L’enviat dels Reis se situarà a les portes de la parròquia i allí rebrà als xiquets repartint també les clàssiques safates de dolços o llepolies que dona nom a aquest costum tan genuí en la Vila Comtal.

Finalment tindrà lloc la Cavalcada des de la part alta del Passeig del Comtat fins al Pla des de les set de la vesprada “enguany comptem amb la implicació de les quatre Filaes que van exercir càrrec en les passades Festes de Moros i Cristians però també s’han sumat entitats com El *Patronat o els Júniors. És el pas previ per a l’Associació que s’ha creat i que començarà a funcionar a partir de l’any que ve per a coordinar, al costat de l’Ajuntament; tot el relacionat amb els actes dels Reis Mags”, indicava aquesta setmana l’edil de Tradicions; Marcela Richart.

L’ASSOCIACIÓ DE REIS MAGS PREPARA ELS ACTES EN MURO
En el cas de Muro, l’Associació dels Reis Mags torna a ser la que s’encarrega de coordinar tot el relacionat amb la visita dels Monarques d’Orient a la població. El dia de la Cavalcada, i donada el bon acolliment d’anys anteriors, Ses Majestats Melcior, Gaspar i Baltasar muntaran el Campament Reial amb tot el seu seguici en el camp de futbol del Patronat perquè l’enclavament puga ser visitat. Allí, durant tot el matí, estaran els patges preparant tots els desitjos en forma de regals que repartiran eixa mateixa vesprada en el recorregut pels principals racons del poble.

L’esperada Cavalcada començarà a les 18’30 hores, res més disparar-se el castell de focs artificials prop de la mateixa ermita de Sant Antoni, i recorrerà el trajecte habitual fins al Matzem on es representarà L’Adoració a la Sagrada Família “però abans de seguir pel barri antic, els Reis Mags entraran a l’ermita de la Verge dels Desemparats per a saludar a la patrona i complir amb una tradició que sempre és molt esperada”, comentava Abraham Molina com a president d’aquesta entitat. Finalment, els Reis Mags també visitaran la pedania de Setla, amb la seua pròpia Cavalcada; que en aquest cas recorrerà els carrers acompanyats pels veïns i veïnes, des de les 20 hores.

MELCIOR, GASPAR I BALTASAR TAMBÉ PASSARAN PER BENILLOBA
Benilloba és un altre municipi que espera amb il·lusió als Reis Mags i el fa amb una completa programació d’actes que arrancarà hui dimecres amb l’arribada del Patge Real, una desfilada que partirà a les 18’30 hores des del local de la música i que permetrà als xiquets entregar la carta a l’enviat dels Monarques. El dia 4 de gener es podrà visitar el Campament Real des de les onze del matí, instal·lat en el recinte de la piscina municipal, i el 5 de gener arribaran Melcior, Gaspar i Baltasar per la carretera a hora foscant per a recórrer el poble en una Cavalcada que finalitzarà en la parròquia amb l’adoració.

La visita real, amb característiques similars i tradicions úniques en algunes localitats, es repetirà a Agres, Alfafara, Beniarrés, Ibi, L’Orxa, Castalla, Onil, L’Alqueria d’Asnar o Quatretondeta.

Send this to a friend