La Copa de la Princesa torna al Francisco Laporta

Set anys després d'acollir aquesta competició d'hoquei

Aquell primer títol de l’Alcodiam va ser molt celebrat tant dins com fora de la pista. | ARXIU

La Copa de la Princesa d’hoquei torna al poliesportiu Francisco Laporta. Aquesta setmana es feia oficial que Alcoi ha sigut designada com a seu de la seua pròxima edició. El format és el mateix que l’utilitzat en la Copa del Rei, amb la concentració dels equips en una mateixa ciutat i durant un cap de setmana. El Patín Alcodiam prendrà part com a amfitrió i campió d’hivern de l’OK Plata Sud. També estan classificats el segon classificat i els dos primers del grup nord.

Estava previst que la competició se celebrara al juny, una vegada decidits els ascensos a OK Lliga, però la Federació no ha volgut esperar als play-offs i el cap de setmana següent d’haver acabat la lliga, es disputarà la Copa de la Princesa, en concret els dies 15 i 16 de maig.

A diferència de 2014, amb la seua anterior denominació de la Copa Príncep, la presència de públic serà limitada per la pandèmia i no podran viure’s les escenes d’eufòria que van acompanyar a la final entre el Patín Alcodiam i el Mataró, decidida per 3-2 després d’uns últims minuts d’autèntica bogeria. A dos del final César Candanedo va fallar un directe i el porter Adrián *Vallina va ser l’heroi amb les seues parades. Una graderia repleta de públic va viure el compte arrere posat dreta. Res més acabada la final, es va desbordar l’eufòria amb escenes de molta emoció.

En semifinals, els de Diego Mir havien derrotat per 6-2 al Maçanet, amb el qual mantenia una forta rivalitat. En l’altra trobada, el Mataró va derrotar 4-3 al Barça B. En la final, dos gols de Marc Figa, que també va fallar un penal, i un de David Aguilar, li van donar el títol a l’Alcodiam.

En aquesta edició de la Copa de la Princesa, a més dels de Lorenzo Pastor, prendran part el Manlleu i el Vilafranca, com a campió i subcampió d’hivern en la *OK Plata Nord, i l’Arenys de Mar, segon en l’OK Plata Sud. Els aparellaments ja estan decidits, no vaig agafar els horaris. El Patín Alcodiam, com a equip campió, s’enfrontarà al Vilafranca, mentre que el Manlleu se les veurà amb l’Arenys de Munt. L’últim guanyador de la Copa de la Princesa va ser el Vendrell, que va derrotar en la pròrroga al Maçanet (6-5).

Per a Miguel Juan Reig, la designació de la nostra ciutat com a seu de la Copa de la Princesa, constitueix “una gran notícia”. El regidor d’esports confia que la situació sanitària “millore en el mes vinent i mitjà amb la vacunació i puguem tindre el màxim d’afició, la qual cosa també redundarà en beneficis per a l’economia local”.