La dansa clàssica amb Ailen Ramos

La ballarina cubana ha estat impartint classes magistrals al Conservatori de Dansa amb motiu de la Setmana Cultural

La dansa clàssica amb Ailen Ramos
Una de les aules que va gaudir de la classe magistral, posa amb Ailen.

Com és tradició al Conservatori Elemental de Dansa d’Alcoi, cada any, a finals del mes de febrer, reben una figura important del món del ball per a impartir, durant una setmana, classes de les diferents disciplines que s’estudien al centre amb motiu de la seua Setmana Cultural. En aquesta ocasió han volgut tornar a gaudir de la presència d’Ailen Ramos, que ja va visitar el centre a l’any 2020, i que ha omplit una vegada més les aules amb l’elegància de la dansa clàssica.

Ailen Ramos s’ha format a l’Escola Cubana de Ballet, i ha sigut ballarina en la Companyia Ballet de Camagüey (Cuba), al Centre Coreogràfic Gallec, i a la Companyia Northern Ballet (Anglaterra). Actualment, està exercint com a mestra en FLOW Espai viu. Art i Moviment a Alacant, i ho compagina fent classes magistrals i cursos intensius en conservatoris professionals i en diverses escoles de dansa. Ella mateixa ha comentat d’aquesta experiència que ha sigut “meravellosa”, i ha donat les gràcies a tot l’equip del Conservatori de Dansa per comptar amb ella una vegada més.

També ha assenyalat la importància d’aquestes classes per a l’alumnat: “Estic molt contenta perquè estan responent molt bé, està molt motivat, i amb moltes ganes de treballar i aprendre. Crec que per a ells és molt bo fer aquests encontres perquè és molt enriquidor”.

En sols una setmana ha pogut observar com l’alumnat que participa en aquestes classes, que són els que actualment cursen 2n, 3r, i 4t del Grau Elemental, i les tres classes dels cursos d’ampliació, han anat evolucionant: “El primer dia observe el seu nivell i cada dia intente progressar i anar afegint coses noves, de tal manera que anem ‘in crescendo’ fins a l’últim dia. Tan de bo foren més dies, perquè sols és una setmana, però, si que és cert que he vist progrés en el treball i en la motivació, i això per a mi és molt satisfactori i gratificant”.

La professionalitat d’aquesta gran ballarina cubana es pot veure a les seues classes. La seua elegància a l’hora de ballar està també present a l’hora d’explicar i de comunicar-se amb l’alumnat, i és que en sols una setmana ja pareix que haja estat amb ells durant tot el curs: “Sempre intente saber els seus noms, perquè així puc fer un tracte més personalitzat i ells se senten bé. Per a mi això és una cosa molt important”.

Carmina Doménech, la directora del Conservatori Elemental de Dansa, ha vist al seu alumnat molt motivat i amb ganes de treballar, i assenyala la importància d’aquesta setmana: “Aquestes classes són obligatòries, perquè al final és un regal que ens fan des de l’Ajuntament, tant al professorat, com per a l’alumnat, ja que, qualsevol curset d’aquest tipus que pugues fer en altres llocs hauràs de pagar-ho, i en aquest cas està subvencionat per l’Ajuntament. Així que intentem que l’alumnat sàpiga el valor que té que ens regalen aquestes classes, i volem que les aprofiten”.

La directora i professora també ha destacat que l’equip docent està aprenent molt d’Ailen: “Està sent una molt bona experiència. Ens fixem en com explica, com corregeix, en algunes frases que utilitza que notem que l’alumnat les capta a la perfecció, estem fent gravacions d’exercicis. Per a nosaltres també és una experiència per a nodrir-nos”.

“És una dona meravellosa, un cel, és molt dolça, i sobretot, és una professional increïble, perquè té una trajectòria professional important, com a ballarina, i com a docent, i la veritat és que l’alumnat ha gaudit molt amb ella”, ha conclòs Doménech.

Send this to a friend