La desocupació torna a pujar a Alcoi i frega la xifra de 4.700 persones

Descensos en localitats pròximes com Ibi i Onil

La desocupació torna a pujar
Font: Labora.

La localitat d’Alcoi, després d’un excel·lent mes d’abril, torna a mostrar un lleuger creixement en les seues xifres d’atur, amb 23 nous aturats, la qual cosa situa la seua taxa d’atur en 4.698 persones.

A nivell global, a la comarca s’aprecia un lleuger descens de deu persones, per a un total de 10.170 aturats, en part pels descensos produïts en municipis com Ibi (45 menys) i Onil (23).

Des de la UGT valoren positivament aquest descens. D’una banda cal destacar el creixement de la contractació indefinida, així com un augment de l’afiliació. L’evolució del mercat del treball continua sent positiva, apunten, conseqüència de la reforma laboral i encoratjats per la recuperació del sector serveis i del turisme.

L’organització sindical considera clau atallar les bretxes de gènere i edat, així com l’atur de llarga duració, posant el focus en les dones, que són les que més pateixen aquest atur de llarga duració.

Per sectors, a la comarca s’ha produït un descens en Indústria, Agricultura i Construcció, mentre que les pujades se centren en els Serveis. També baixa, encara que lleugerament, en tots els trams d’edat, especialment entre els 25 i 44 anys.

Send this to a friend