La falta d’acord eleva el to de les protestes dels funcionaris

La representació sindical de l'Ajuntament es va manifestar en el Ple per a reivindicar que s'implante a Alcoi la carrera horitzontal

La falta d'acord eleva el to de les protestes dels funcionaris
Representants sindicals, el divendres, portant una pancarta en l’entrada del saló de Plens. | QUIQUE REIG

La falta d’acord entre els treballadors municipals i el govern de PSOE i Compromís, ha comportat que en els últims dies s’eleve el to de les protestes dels funcionaris, que exigeixen que l’Ajuntament d’Alcoi implante la denominada carrera professional horitzontal, això és, la progressió voluntària de categoria professional, sense necessitat de canviar de lloc de treball, una espècie de treball “per objectius” que “es gratifica econòmicament”, ha explicat a aquest periòdic Rosa Navarro, presidenta de la junta de personal de funcionaris. La representació sindical realitza diferents accions reivindicatives en els últims dies, fins i tot manifestant-se directament davant el regidor de Personal, Alberto Belda, i el divendres en el Ple va haver-hi una protesta durant uns minuts en presència de tota la corporació municipal.

Els sindicats “demanem un procés de negociació respectuós amb els termes de la moció plenària presentada pel grup municipal Guanyar el passat octubre en nom de la representació sindical i que va ser aprovada per unanimitat”, remarca Navarro, qui assenyala que des de llavors hi ha hagut diverses reunions però les propostes que planteja el govern no compleixen amb les pretensions del col·lectiu de funcionaris.

Preguntat per aquesta qüestió, el regidor de Personal matisa que “no som nosaltres com a govern municipal, sinó que estem per a defensar els interessos de l’Ajuntament i de tots els alcoians, i en aquest sentit, accedim a millorar el salari dels treballadors municipals però sobretot hem de garantir l’estabilitat pressupostària del consistori”, destaca Belda. Sobre aquest tema, concreta que els funcionaris –uns 450 que poden aplicar-se la carrera horitzontal– estan exigint un increment salarial de l’ordre de 3,5 milions d’euros, una quantitat, argumenta Belda, inviable per a les arques municipals atenent criteris de “sostenibilitat pressupostària”. En canvi, l’última proposta de les cinc presentades pel govern xifra aquesta pujada en 1’3 milions d’euros.

L’edil considera que “partim que les condicions dels funcionaris de l’Ajuntament d’Alcoi són ja bones de per si mateix”, alhora que rebat al PP la falta de criteri en “defensar ací una cosa, mentre a l’Ajuntament d’Alacant o Mazón, en la Generalitat, fan una altra”. Cal recordar que els populars estan sent especialment bel·ligerants amb el govern municipal en aquest assumpte.

D’altra banda, el Ple va aprovar el divendres una moció del PP que demanava evitar polititzar la comunicació institucional de l’Ajuntament, i el va fer secundat per Vox i Guanyar. Compromís i Partit Socialista, no obstant això, van rebutjar la proposta escudant-se en què ja existeix un manual de bones pràctiques per a regular aquest tema. A més, els socialistes van acusar el PP de falta de coherència “entre el que fan i el que demanen que fem els altres”.

Finalment, el regidor de Patrimoni, Ignacio Trelis, ha anunciat la sol·licitud a la Generalitat perquè el Teatre Principal siga Bé de Rellevància Local, a petició del PP també.

Send this to a friend