La Festa torna al carrer dos anys i una pandèmia després

Aquesta vesprada tindrà lloc en el Teatre Calderón la segona sessió de la gala ‘Any i Mig (Sense Festa)’

La Festa torna al carrer
Ambient durant les primeres entradetes post-Covid. XAVI TEROL

El 15 d’octubre de 2021 passarà a la història com el dia en què la Festa de Moros i Cristians va tornar als carrers després de dos anys de recés i havent superat una crisi sanitària sense precedents. Era el primer dia d’entradetes del Mig Any i l’emoció es podia respirar en l’ambient. Molta gent no es va voler perdre aquest moment històric.

Les encarregades d’obrir foc van ser les filaes Cordón i Judíos per Sant Nicolau, i Almogávares, Asturianos i Vascos per Sant Llorenç. En l’arrancada de la Llaganya en el Cantó Pinyó (per a reduir les aglomeracions s’ha invertit el recorregut) es van viure emotius moments, especialment per part del xiquet Sant Jordiet, Fernando Rius Mestre, i la seua família, ja que el xicotet va ser l’encarregat d’obrir la desfilada com a cap. Li van acompanyar en l’esquadra els càrrecs festers, l’alcalde Toni Francés i l’edil de Festes, Carol Ortiz, entre altres.

Recordar que hui dissabte serà el torn de Chano i Domingo Miques per Sant Nicolau, i Ligeros, Berberiscos i Cides, desfilaran per Sant Llorenç. La primera filà arrancarà a les 22 des del Cantó el Pinyó, després, tant des d’aquest punt com des de la Font Redona, s’eixirà a les 23 i 00 hores.

Gala festera

D’altra banda, el Teatre Calderón va acollir anit la primera sessió de la gal·la ‘Any i mig sense festa’. Els Ambaixadors Ricard Sanz i Óscar Martínez van ser els encarregats de presentar aquesta gala, que va ser –i ho tornarà a ser hui, en la sessió d’aquesta vesprada a les 19 hores– una combinació de dansa, música i Festa, tot això acompanyat de projeccions audiovisuals i de l’actuació especial del ballet Danses Al-Azraq.

Actuació del ballet de Danses Al-Azraq durant la gala celebrada anit en el Calderón.

Send this to a friend