La Fira de Tots Sants estrenarà l’espai ‘Palau Mediterrani’ aquest any

Acord de col·laboració amb Casa Mediterráneo

La Fira de Tots Sants estrenarà l’espai ‘Palau Mediterrani’ aquest any
Representants de la Fira i de Casa Mediterràneo, en Alacant.

Cocentaina treballa per a ultimar els detalls d’una nova col·laboració del certamen contestà amb Casa Mediterráneo, este acord s’estrenaria en la pròxima edició de la Fira de Tots Sants amb la posada en marxa del que s’ha anomenat el ‘Palau Mediterrani’.

Els màxims responsables de Casa Mediterráneo, amb el director general Andrés Perelló al capdavant, van rebre a la seua seu a Alacant als representants de l’Ajuntament de Cocentaina i el departament de Fira, entre elles, Marcela Richart, regidora de Fira, Marisa Abad, regidora d’Hisenda, i Gustavo Baena, tècnic de Fira. Respecte de Casa Mediterráneo, cal assenyalar que es tracta d’un consorci públic integrat, des de 2009, pel Ministeri d’Afers Exteriors, la Unió Europea i Cooperació (MAUEC), la Generalitat Valenciana, i els ajuntaments d’Alacant, Benidorm i Xàbia, juntament amb la Diputació d’Alacant. L’entitat emergeix com un potent motor de diplomàcia pública amb la missió de fomentar la comprensió recíproca i estrényer els llaços entre Espanya i els altres països del Mediterrani. I és precisament des de la seua vessant més cultural i de promoció de la diversitat i unió dels països mediterranis, des d’on s’està perfilant aquesta col·laboració entre la Fira de Tots Sants i Casa Mediterráneo, tot aprofitant la gran capacitat que té el certamen contestà per atreure milers de visitants cada any i el seu gran interès per fomentar les activitats culturals d’alt nivell i qualitat. El ‘Palau Mediterrani’, una nova mostra expositiva i experiencial, estarà ubicat al Palau Comtal, i aproparà fins a Cocentaina elements culturals i significatius d’algun dels països banyats pel Mediterrani. De moment, damunt de la taula hi ha noms com Grècia, Turquia, Egipte o Jordània. Tot i que en les pròximes setmanes se’n concretaran els detalls.

Marcela Richart, regidora de Fira de Cocentaina, ha mostrat la seua satisfacció per aquest inici de col·laboració amb Casa Mediterráneo. “És una entitat amb un gran prestigi institucional i cultural, i comptar amb la seua aportació a l’activitat i l’agenda cultural de la Fira de Tots Sants seria un salt de qualitat molt gran”.

Send this to a friend