La Fira Tots Sants promocionarà una regió en el sector turístic

Cada edició es convidarà a un destí nacional diferent

La Fira Tots Sants promocionarà una regió en el sector turístic
Un estand de l’espai dedicat a la promoció turística.

La Fira de Tots Sants de Cocentaina va ser present en l’última edició de Fitur, la Fira Internacional de Turisme, que es va celebrar a Madrid entre els dies 24 i 28 de gener. La visita d’enguany comptava amb un objectiu destacat: reprendre i reforçar un projecte iniciat en 2019, centrat en el sector dedicat al turisme en Fira, que es va veure interromput a causa de la pandèmia de COVID-19. Es tracta d’una iniciativa que busca enfortir el sector turístic i expandir l’abast dels expositors a nivell nacional.

En aquest marc, i a partir d’aquest moment, cada edició de la Fira de Tots Sants de Cocentaina es dedicarà a una destinació turística nacional diferent, començant en aquest 2024 amb una primera regió convidada. Aquesta regió convidada protagonitzarà esdeveniments específics dins de la programació general de la Fira, com poden ser showcooking, demostracions, mostres de folklore i representacions culturals, etcètera. Igualment, comptarà amb un estand específic per a exposar la seua oferta turística.

Per a donar forma a aquest projecte, el Departament de Fira va mantindre diverses reunions estratègiques amb representants de diferents regions, incloent-hi les illes Balears, aprofitant la figura del contestà Vicent Fenollar, CEO del Grup Avoris amb seu a les illes; així com amb delegacions de Catalunya, Aragó, Múrcia, Castella-la Manxa i l’Agència Valenciana de Turisme, que actua com a organisme de suport i impulsor d’aquesta nova iniciativa.

D’igual manera, també es van mantindre trobades amb prestigioses marques en el sector del muntatge d’estructures i esdeveniments, tot això amb la intenció de continuar implementant millores en l’organització de la Fira per a continuar sent una referència indiscutible en el calendari anual de fires a nivell internacional.

La visita a Fitur també va servir per a assistir a l’Assemblea General Anual de l’Associació de Fires Espanyoles (AFE), de la qual la Fira és un membre destacat. Durant l’esdeveniment, a més d’altres qüestions, es van celebrar les eleccions a la presidència de l’organisme, resultant reelegit Xabier Basañez, director del Bilbao Exhibition Center.

Marcela Richart, edil de l’Ajuntament de Cocentaina i màxima responsable de la Fira de Tots Sants, valora de forma molt positiva la presència del certamen contestà en Fitur, mostrant així el seu “ferm compromís amb la promoció i l’enfortiment del turisme i la cultura, ampliant horitzons i col·laboracions a nivell nacional i internacional. La Fira és un esdeveniment únic, especialment pel que respecta a volum de visitants i de negoci. Per aquest motiu pensem que fer aquest pas i apostar més encara pel vessant turístic del certamen és fonamental. De fet, i com no podia ser d’una altra manera, el Turisme és un sector estratègic per a l’equip de Fira”.

Send this to a friend