La Fireta de Sant Antoni s’adapta per a tornar als carrers de Muro

El certamen s'inaugura aquest divendres a la vesprada i reuneix més de 70 expositors

La Fireta de Muro s'adapta
Moment de la inauguració de la Fireta de Sant Antoni de l’any 2019.

La quasi normalitat arriba també a la Fireta de Sant Antoni de Muro, un esdeveniment que torna als carrers del municipi adaptat al context de la pandèmia i que tindrà lloc entre el 21 i el 23 de gener en aquest 2022.

El certamen reunirà aquesta vegada a més de setanta expositors que es repartiran pel barri antic de la localitat dins d’espais com el Mercat Medieval, els llocs d’artesania i productes típics, els joguets o l’àrea de gastronomia que se situarà en la plaça del Matzem. A més, en la plaça de Palacio hi haurà actuacions dirigides a tota la família mentre que també trobarem animals al parc del Batà, tot això sense oblidar iniciatives com l’exhibició de munta i domatge de cavalls que aquesta vegada tindrà lloc en el renovat camp de futbol El Patronat, el dissabte a partir de les 16’30 hores. L’oferta de la Fireta es completa amb voltejos manuals de campanes des de la torre de la parròquia de Sant Joan Baptista, a càrrec de la Colla de Campaners del Comtat, i rutes guiades per l’interior d’aquest.

Des de l’Ajuntament de Muro recorden que la Fireta és ja Festa d’Interés Turístic Autonòmic i afirmen que el pressupost per a organitzar la mateixa supera els 15.000 euros. “S’ha fet una gran faena per a organitzar la Fira i poder celebrar-la amb totes les mesures de seguretat pertinents. Per al nostre poble és una tradició molt arrelada, la sentim molt nostra i tenim molta il·lusió que torne al carrer al cap d’un any d’absència”, indicava aquesta setmana l’edil de Cultura, Xelo Cascant.

Rutes pel municipi

La present edició de la Fireta de Sant Antoni també inclou novetats, com una ruta pel poble per a recórrer aquells enclavaments que van acollir a murers il·lustres. Finalment, es retrà homenatge al patró dels animals, amb propostes com la benedicció de mascotes, la missa solemne en el seu honor el diumenge al migdia i la romeria a la vesprada des del temple parroquial fins a l’ermita situada al costat d’una de les entrades a Muro.

Dispositiu de seguretat

L’Ajuntament de Muro ha reforçat el dispositiu de seguretat de cara a aquesta edició de la Fireta de Sant Antoni, tot això tenint en compte que la mateixa té lloc en plena sisena ona de la crisi sanitària del coronavirus i quan la variant ómicron ha incrementat notablement els contagis en el Departament de Salut d’Alcoi.

Des de l’àrea de Seguretat del Consistori explicaven que Protecció Civil i Policia Local augmentaran la vigilància als carrers per a garantir que no es produeixen aglomeracions, així com que els assistents porten la mascareta. A més, s’ha buscat la col·laboració de la Guàrdia Civil per a regular el trànsit i vigilar punts com l’extraradi.

Una àmplia oferta cultural

Dins de la Fireta de Sant Antoni tampoc falten exposicions com les de bonsais, els Júniors i les Mestresses de casa, unes mostres que es combinen amb els mercats ambulants solidaris de Càritas o l’ONG ‘En Camí’. D’igual forma el Grup de Danses Baladre ha preparat per al dissabte l’espectacle ‘Baladre de paella, un dia de fora’, que podrem veure a les 18 hores en el Centre Cultural.

Finalment, comentar que la Fireta serà inaugurada oficialment el dissabte, a les 11’30 hores; amb la interpretació de l’Himne del Tio Pep en la placeta Molina, mentre que el tall de la cinta inaugural ho faran representants de la Casa de la Beneficència murera.

> ES POT CONSULTAR LA PROGRAMACIÓ COMPLETA EN EL SEGÜENT ENLLAÇ http://www.vilademuro.net/wp-content/uploads/2021/12/PROGRAMACIO-FIRETA-SANT-ANTONI.pdf

Send this to a friend