La Generalitat anuncia la creació d’una “finestreta única real per a les pimes”

La consellera d'Innovació assegura que l'objectiu passa per "eliminar duplicitats i simplificar tràmits"

La Generalitat anuncia la creació
La consellera durant l’acte celebrat a Alacant. GVA

La consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha anunciat aquesta setmana, davant representants de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV), la creació d’una «finestreta única» en la Generalitat. L’objectiu és que aquesta finestreta permeta atendre tots els tràmits econòmics i empresarials que tinguen les pimes de manera «ràpida i eficient». També s’introduiran «assistents virtuals» que faciliten al ciutadà les gestions més sol·licitades».

Nuria Montes ha afegit que “la finalitat és abordar una «reorganització administrativa» en la qual «ens desfarem del superflu i de la despesa innecessària. Ens hem trobat amb dobles o triples administracions i això s’ha d’acabar. Per a això ens centrarem en la prioritat de servei empresarial i en aquesta vocació».

En la mateixa línia, la responsable d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme ha apuntat que “des de la Generalitat també s’abordaran els problemes reals als quals s’enfronten les empreses com el de la falta de personal, tot això amb una concepció del treball com a valor humà de progrés indiscutible». El departament té previst a més dur a terme «adaptacions normatives al nou escenari que permeten desenvolupaments econòmics potents i nous reptes com el canvi climàtic i les seues conseqüències».

«Som una Comunitat oberta a la inversió i aspirem i treballem per a ser líders en inversió nacional i internacional», ha destacat Montes, la qual cosa implica «una rebaixa de les càrregues impositives i la pressió fiscal, com l’Impost de Successions i Donacions, que suposarà un avanç a l’emprenedoria perquè podran tindre més oportunitats».

En l’últim trimestre de 2022, en la Comunitat Valenciana es van donar d’alta 13.640 autònoms, la quarta comunitat autònoma amb més altes, després de Catalunya, Andalusia i Madrid. “Si bé aquestes dades són optimistes encara ens queda molt per fer perquè siguem el bressol de l’emprenedoria», ha recordat la consellera. «Per a això, en primer lloc, implementarem un Pla Estratègic de l’Emprenedoria, a través del que la Generalitat lidere i coordine el panorama emprenedor, amb l’objectiu de respondre de manera completa i eficaç a les necessitats del sector».

Send this to a friend