La Generalitat destina 900.000 euros a entitats per a la defensa dels animals de companyia

Entre les novetats, es contempla subvencionar programes de voluntariat per a assistència a persones majors en la cura de les seues mascotes

La Generalitat destina 900.000 euros a entitats per a la defensa dels animals de companyia
Un gos rep les carícies d’un voluntari en les instal·lacions de l’alberg caní d’Alcoi. ARXIU

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha ratificat el compromís del Consell “per reforçar la protecció animal, lluitar contra l’abandó animal i afavorir una major conservació de la biodiversitat de la Comunitat Valenciana”.

Així s’ha pronunciat en la presentació de la línia d’ajudes per a entitats i institucions de defensa dels animals, en un acte que ha comptat amb la presència de la consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas.

El president ha reivindicat la labor del Consell en la defensa dels animals amb mesures com la creació d’una direcció general de medi natural i animal amb els objectius de “situar la Comunitat Valenciana a l’avantguarda real de l’abandó 0 i abordar de manera integral l’atenció i la cura dels animals”.

En esta línia, el cap del Consell ha destacat el treball conjunt amb “les protectores, les cases d’acollida o els amos per a desenvolupar estes mesures i ser referents en la defensa dels animals”. Per a això, Mazón ha assenyalat que “destinem més recursos, més mitjans i més servicis per a lluitar per l’abandó 0 a la Comunitat Valenciana”.

D’esta manera, ha manifestat que amb estes mesures “s’avança en la professionalització, l’estabilització, la dignificació i la naturalització en el tractament dels nostres animals de companyia” i ha destacat “la labor social i terapèutica dels animals de companyia la qual tindrà una atenció i reconeixement per part de la Generalitat”.

Més servicis i més dotació econòmica

Carlos Mazón ha explicat que la Generalitat augmenta les ajudes destinades a entitats que donen suport a la defensa dels animals de companyia i el manteniment de l’equilibri dels ecosistemes animals fins als 900.000 euros.

D’una banda, s’establix una primera línia d’ajudes econòmiques dotada amb 650.000 euros davant dels 450.000 de l’exercici anterior destinada a les entitats de protecció i defensa dels animals de companyia.

I, d’altra banda, es crea una nova línia amb 250.000 euros per a la conservació de la biodiversitat i el manteniment de l’hàbitat.

Protecció dels animals

En concret, respecte a la línia de les entitats de protecció dels animals es faciliten els requisits per a tindre accés a estes, ja que no caldrà ser entitat col·laboradora de la Conselleria.

A través d’esta línia, es donarà suport a la divulgació, educació i formació encaminades a la protecció i defensa dels animals, així com programes de recollida, acollida i gestió de qualsevol animal perdut o abandonat per albergs d’animals, inclòs per primera vegada, santuaris d’animals de granja i cases d’acollida.

Així mateix, es finançaran la identificació, tractaments veterinaris, alimentació i esterilització d’animals abandonats amb la finalitat de previndre l’abandó i promocionar el seu benestar i adopció, incloent-hi les vacunes i els tractaments sanitaris, a més dels gastos de recollida i desplaçaments, inclòs el personal necessari per a fer-ho.

Entre les novetats d’esta línia, cal assenyalar que se subvencionen programes de voluntariat per a assistència a persones majors en la cura dels seus animals, l’assistència als animals d’aquelles persones sense famílies que es troben ingressades en un hospital per malaltia i no tinguen família que se’n faça càrrec, o s’ajudaran els animals de persones que es troben en situacions de vulnerabilitat.

Una altra de la novetat per a este exercici és la subvenció d’iniciatives de voluntariat per a fer teràpies amb animals per a persones majors en residències o adults i xiquets ingressats en hospitals. Així mateix, s’afavorirà l’assistència a animals de persones que moren i no tenen família que es faça càrrec de la cura.

Conservació de la biodiversitat

D’altra banda, la nova línia dotada amb 250.000 euros està destinada a associacions i fundacions per a la conservació de la biodiversitat i manteniment de l’equilibri dels ecosistemes animals, així com totes les tasques que busquen una millora dels seus hàbitats naturals.

En esta línia es preveuen mesures de protecció animal com l’adequació i construcció d’accessos i rampes per a evitar l’ofegament d’animals en basses d’aigua o accions que mitiguen o eviten la col·lisió d’aus en estructures envidrades i similars.

A través d’esta orde, també es finançaran la col·locació de niadors per a aus i rates penades o la realització de tasques i accions de divulgació, educació i formació encaminades a la conservació de la biodiversitat.

Advertisements

Send this to a friend