La Glòria anuncia la Festa un dia després

La Glòria anuncia la Festa un dia després
El bandol cristià desfilant per Sant Nicolau. LUCIO ABAD

La Glòria Major ha pregonat la Festa de Moros i Cristians d’Alcoi aquest dilluns. Ho ha fet, després que ahir, in extremis i quan els heralds i els protagonistes del pregó, estaven preparats. La Festa inicia, d’aquesta manera, el compte arrere cap a la Trilogia. Poc després de les deu del matí, els heralds han iniciat, des de la plaça d’Espanya, el recorregut mentre a la seua esquena sonava l’HImne de Festes intepretat per la Unió Musical. A continuació han desfilat els gloriers de les 28 filaes. En primer lloc ha sigut, com manen els cànons, el bàndol moro amb el seu sergent, David Antonlí, al capdavant i l’acompanyament de La Nova. A continuació, tancant l’acte, ha desfilat el bàndol cristià, amb el seu sergent Major, Jordi Seguí, dirigint la formació i al so del pasdoble interpretat per la Primitiva d’Alcoi.

L’arrancada de la Glòria ha tingut el moment especial del llançament des del campanar de Santa Maria de milers d’Al·leluies, a càrrec de la Colla de Campaners d’Alcoi

En la plaça d’Espanya el públic aplaudia l’inci de l’acte que anuncia les festes de moros i cristians, que aquesta vesprada tindran un nou capítol, el del descobriment del cartell anunciador de les festes de Moros i Cristians 2024, obra de l’autor resident a Dénia Joan Castejón, el primer no alcoià que crea el cartell anunciador dels festejos des que en 1998 quan Juan Genovés signara l’obra. La desfilada, en el qual han intervingut un representant per cada filà,, s’ha iniciat amb un tímid raig de sol que il·luminava parcialment la Bandeja i el castell de de festes i que feia témer que la pluja, que va obligar el dia anterior a suspendre l’acte, fera, de nou, acte de presencia. No ha ocurregut l’acte de la Glòria ha anunciat la festa sense problemes.

El bandol moro, desfilant per la plaça d’Espanya. LUCIO ABAD

 

 

Send this to a friend