La Guàrdia Civil deté a tres persones i investiga a una quarta per un robatori amb violència a Muro

Durant un registre en un pis de València els agents van trobar una espècie de linx de grans dimensions

La Guàrdia Civil deté a tres persones
Un dels autors del robatori coneixia prèviament a un dels residents.

La Guàrdia Civil ha detingut a tres homes i investigat a una dona per robar a una parella a l’interior del seu domicili a Muro d’Alcoi, sostraient d’una caixa forta uns 6.500 euros entre efectiu, joies i rellotges. Als delinqüents, segons el seu grau de participació, se’ls imputen els delictes de robatori amb violència i intimidació, tinença il·lícita d’armes i pertinença a grup criminal.

Els fets van tindre lloc en la matinada del passat 25 d’abril en un habitatge situat en el municipi de Muro d’Alcoi. Tres homes encaputxats, un d’ells amb una arma de foc, van assaltar la residència mentre un dels residents eixia per a dirigir-se a un mercat ambulant pròxim.

Dos dels delinqüents van entrar a l’habitatge, mentre el tercer es va quedar fora vigilant i preparant la fugida. Després de deixar a les víctimes, un home i una dona, tancats en l’habitatge, els assaltants van aconseguir fugir amb un botí de 6.500 euros entre efectiu, joies i rellotges. La dona va patir lesions lleus i va requerir atenció mèdica.

En una primera fase, els agents, amb la col·laboració de la Policia Local de Muro d’Alcoi, van analitzar els enregistraments de les càmeres de seguretat del municipi. A partir d’aquesta informació, es van enfocar en dos sospitosos, tots dos amb antecedents per delictes contra el patrimoni, els qui van resultar ser els individus que van ingressar a l’habitatge.

A més, va cridar l’atenció dels investigadors que els delinqüents conegueren l’existència d’una caixa forta i la seua ubicació. Després de prendre declaracions addicionals a les víctimes, es va trobar una connexió entre aquestes i els sospitosos. Va resultar que el tercer home, que va romandre fora de l’habitatge durant el robatori, era conegut i deutor d’un dels residents, ja que anys arrere li havia prestat més de 20.000 euros, que encara no li havien sigut retornats.

Una vegada acreditada la vinculació dels tres homes en el robatori, el dia 24 de maig es va detindre a dos d’ells en el municipi de Massamagrell (València), a més una dona, parella d’un d’ells, va ser investigada en haver proporcionat el vehicle utilitzat en el delicte.

El 26 de maig, es va dur a terme un registre en un habitatge del municipi de Pobla de Farnals (València), on es va detindre al tercer membre del grup delictiu. Durant aquesta operació, els agents es van trobar amb la presència d’un caracal, espècie de linx, a l’interior de l’habitatge, el qual es va posar nerviós i va alentir aquesta actuació. Després de verificar que la documentació requerida per a la tinença de l’animal era correcta, els agents van entregar al mamífer a un familiar del detingut.

Als detinguts i a la dona investigada, les edats de la qual oscil·len entre els 27 i 45 anys, i segons el seu grau de participació, se’ls imputen els delictes de robatori amb violència i intimidació, tinença il·lícita d’armes i pertinença a grup criminal. El Jutjat d’Instrucció d’Alcoi ha decretat la llibertat de tots ells amb la imposició de mesures cautelars.

Send this to a friend