La Guàrdia Civil retira del mercat més de 43.000 joguets de contraban

Després de realitzar més de 20 inspeccions en empreses de diversos municipis, entre ells Ibi

La Guàrdia Civil retira del mercat més de 43.000 joguets de contraban
Les sancions poden aconseguir el milió d’euros.

La Guàrdia Civil, en la seua lluita contra la falsificació, el contraban i la seguretat dels consumidors, ha realitzat una vintena d’inspeccions en establiments de societats mercantils dedicades a la importació, en les localitats de Montfort, Saix, Elx, Crevillent, Sant Vicent del Raspeig, Alacant, Ibi i Santa Pola.

En sis d’elles ha dut a terme la intervenció de més de 43.000 joguets per motius de contraban i seguretat, sent proposades per a sanció.

Cal assenyalar que aquestes inspeccions es realitzen a fi de localitzar articles introduïts de manera irregular en el territori de la Unió Europea, de cara a previndre tant el frau fiscal o la falsificació, com l’adopció de les mesures de seguretat que han de tindre els jocs i joguets per als consumidors i usuaris.

Conforme es van realitzar les diferents inspeccions, els agents van localitzar sis magatzems en els quals es van intervindre fins a 47.771 joguets, majorment procedents de la Xina, Taiwan i els Estats Units, sent l’últim, en la localitat d’Elx, en el qual es van localitzar i van intervindre la majoria d’aquests, arribant a les 36.900 unitats.

Per aquests fets, els joguets han sigut intervinguts i llocs a la disposició de l’autoritat competent i les empreses han sigut denunciades. Els responsables de les infraccions administratives de contraban i seguretat es poden enfrontar al tancament de l’establiment o la suspensió de l’exercici de l’activitat, així com a multes de fins a un milió d’euros.

La Guàrdia Civil recorda que adquirir aquest tipus d’objectes pot comportar un risc per a la salut dels xiquets, ja que poden suposar asfíxia per peces de grandària inadequada, mal acoblades, o poden incloure components químics perjudicials per a la pell, i que les falsificacions no tenen cap mena de control de qualitat en la seua fabricació.

Send this to a friend