La indústria i els serveis ajuden a una nova baixada de l’atur a Alcoi

Per contra, en la resta de la comarca, la desocupació va augmentar

La indústria i els serveis ajuden
Font: Generalitat Valenciana.

L’any 2022 va tancar amb dades contradictòries quant a la taxa d’atur es refereix, ja que a Alcoi aquesta xifra va disminuir per segon mes consecutiu, mentre que, en la resta de poblacions de les comarques de L’Alcoià i El Comtat, la desocupació va augmentar, com és el cas d’Onil, Muro, Ibi o Castalla.

Així, en general, a les nostres comarques, les llistes de l’atur van acabar l’any amb 92 persones més, la qual cosa eleva la xifra total a 10.276. En el cas de la nostra ciutat, el descens és de 51 persones, amb un total de 4666 aturats a Alcoi. Aquesta baixada es deu principalment als sectors dels serveis, amb 28 persones menys, i de la indústria, amb un descens de 23 persones.

Per sexe, hi ha 36 dones parades menys per 16 homes, encara que continua havent-hi un major atur femení, amb 2884 dones desocupades per 1782 homes. A nivell global, aquesta tendència es manté, ja que el 63% de la desocupació de les nostres comarques és femení.

ALTRES MUNICIPIS
Quant a l’augment de l’atur en altres localitats, hi ha 42 persones més a Onil, 38 a Muro, 33 a Ibi, 15 a Castalla i 4 a Cocentaina. En el cas de Banyeres, hi ha hagut una baixada d’una persona, igual que en altres municipis de menor grandària.

Advertisements

Send this to a friend