La Maleta Viatgera inaugura les activitats prèvies de la Setmana Modernista

Serveix per a donar a conéixer a la persona a la qual s'homenatja en aquesta edició, en aquest cas la doctora Virginia Soler

La Maleta Viatgera inaugura les activitats
Un dels tallers impartits en els centres educatius.

L’Ajuntament d’Alcoi ha començat la programació de la Setmana Modernista 2023. Com és habitual, la primera activitat es duu a terme en els centres educatius al final del curs anterior a la celebració de la Setmana Modernista, en concret, s’està realitzant del 15 de maig al 2 de juny i es titula ‘La Maleta Viatgera’.

La Maleta Viatgera és un programa per a donar a conéixer a la persona a la qual s’homenatja en la Setmana Modernista. En la pròxima edició, que ja serà la sisena, Alcoi rendirà tribut a Virginia Soler Alberola, alcoiana que va ser la primera dona mèdic que va formar part del Col·legi Oficial de Metges de la província d’Alacant.

La regidoria de Turisme ha dissenyat un programa extens perquè els diferents centres educatius puguen conéixer de primera mà la vida de donya Virginia Soler. A la iniciativa s’han sumat els col·legis La Presentació-Fundació Vedruna, el CEIP Sant Vicent, Salesians Joan XXIII, Santa Ana, CEIP Miguel Hernández i CEIP Horta Major.

L’activitat es dirigeix a diferents nivells, des d’Infantil (5 anys) fins a 4t de Primària. Té una duració aproximada d’una hora i es realitza en el mateix centre a través de la visita del personatge recreat de Virginia Soler, que va extraient fotografies i objectes de la seua maleta per a il·lustrar la seua pròpia vida.

D’altra banda, està prevista la realització de visites guiades durant la setmana del 18 al 21 de setembre, aquesta vegada dirigides als alumnes de 5é de Primària i 4t d’ESO.

Send this to a friend