La Mare de Déu del Miracle regna en las calles de Cocentaina

La Mare de Déu del Miracle Miracle regna als carrers de Cocentaina
Un moment del Trasllat de la icona de la de la Mare de Déu del Miracle. LUCIO ABAD

Cocentaina ha acomiadat les festes patronals de la Mare de Déu del Miracle després que divendres passat es visquera el dia central d’aquestes celebracions tan esperades cada any en la capital del Comtat. La jornada del 19 d’abril va començar el dia amb núvols a la Serra de Mariola que amenaçaven pluja, però l’adversa climatologia no va condicionar finalment el desenvolupament d’un ritual que va arrancar a les set i mitja del matí, amb el tret de les 27 salves, en record del miracle de les llàgrimes de sang abocades per la icona de la Verge en 1520 mentre el sacerdot Mossén Onofre Satorre oficiava la Santa Missa en la Capella de sant Antoni Abat del Palau Comtal.
L’eucaristia matinal en el Monestir de les Clarisses i la posterior Diana pels carrers del barri antic van servir d’avantsala a un dels moments més esperats. A les deu en punt, com mana la tradició, van sonar amb força les campanes del Monestir per a anunciar l’eixida de la Mareta al carrer mentre es disparava una gran traca entremesclada amb el llançament de centenars de coloms al vol. Els aplaudiments i vítols es van succeir mentre la Mare de Déu avançava pel Pla als sons de la composició ‘Benvinguda Reina del Cel’ creada pel contestà José Francisco Molina. Després d’aquest instant, va començar el trasllat fins a l’església de Santa María amb la participació de centenars de veïns, abillats amb el vestit típic de contestana i de *masero, portant a les seues mans les flors que després ofrenarien a la patrona. L’arquebisbe de València, Monsenyor Enrique Benavent, no va voler perdre’s la cita i va presenciar com un ‘socarrat’ més la festa gran de la Mare de Déu del Miracle “és un dia d’explosió de fe, però també d’unitat per a tot un poble. Malgrat que coneixia la Festa, m’ha impressionat aquesta ona de devoció”, va dir.
Els bronzes del restaurat campanar de la parròquia van saludar a la Verge del Miracle en la seua entrada a una plaça de l’església que va emmudir quan Arantxa Ferrándiz Fenollar va recitar La Súplica “tindre-la a ella davant ha sigut molt emotiu i m’he recordat molt de persones especials per a mi que ja no estan entre nosaltres”, va afirmar la protagonista. El matí va avançar amb l’ofrena floral i la Missa Major, concelebrada aquesta última per la Germandat Sacerdotal de Cocentaina.

Homenatge als majors
Finalment, als peus de la patrona i en l’altar major, van rebre l’Homenatge als Majors Mari Carmen Albors i José Ribelles. Una Mascletà en El Pla va posar fi a un matí en la qual també van acaparar totes les mirades Rafa Ferri Cortell, Paula Vicent Pascual i Javi Oltra Castelló; els quals encarnen a les figures del Comte, la Comtessa i el Mossén. A la vesprada va ser el torn de la Processó General en la qual nombrosos fidels i devots van acompanyar a la Mare de Déu del Miracle pels carrers del barri antic de la Vila Comtal en una comitiva que va tancar la Corporació Municipal encapçalada per l’alcalde, Jordi Pla.

Advertisements

Send this to a friend