La Mitja Marató Unión Alcoyana torna al calendari amb la desena edició

La prova se celebrarà el diumenge 19 de desembre i l'1 de setembre obri les seues inscripcions

La Mitja Marató Unión Alcoyana torna al calendari amb la desena edició
La desena edició de la Mitja Marató es va presentar la setmana passada. | D. V.

La Mitja Marató Unión Alcoyana Seguros torna al calendari de proves atlètiques populars després de la suspensió de la passada edició per la pandèmia i ho fa amb una celebració molt especial. Es compleixen deu edicions d’aquesta carrera que en la seua cita de 2019 va aconseguir el seu sostre de participació i va estar molt prop de la barrera dels dos mil inscrits. Amb aqueixa aspiració torna a omplir els carrers de la ciutat el diumenge 19 de desembre des de les 10 i mitja el matí. Com destacava el director de la carrera, David Miró, “volem continuar sent la Mitja del Nadal, se’ns comença a conéixer per això i en les tres últimes edicions no se’ns ha donat malament”.

Manté el mateix format, amb la Mitja Marató com a prova estrela (dues voltes al circuit fins a completar 21.097 km), el Quart de Marató (una volta i 10.548 km) com a carrera amb més inscrits, Marxa de ‘Caminantes’ (7 km), Mitjana Marató de Relleus (dues voltes al circuit) i Micro Marató per a xiquets (200 m prebenjamins, 400 i 800 m benjamins, 1.200 m alevins i 1.500 m infantils).

Com en altres edicions, el Club Atletisme Alcoi, en qualitat d’entitat organitzadora, ofereix la possibilitat de descomptes en les inscripcions per franges de temps. La inscripció s’obrirà l’1 de setembre i es tancarà el 12 de desembre, una setmana abans de la celebració de la prova. Les forquetes de preus oscil·len des dels 16 als 24 euros en la Mitja Marató, de 14 a 22 euros en el Quart, Marxa i Relleus, i 5 euros per a la Micro Marató.

Una part important dels diners recaptats en les inscripcions es destinarà a projectes solidaris. En l’última edició, la MMUA va entregar 4.000 euros a Creu Roja Alcoi. L’organització anunciarà en les pròximes setmanes l’ONG a la qual es destinarà els diners de part de les inscripcions, “segurament pensant en la població infantil”, va assegurar David Miró en la presentació.

El circuit tornarà a ser el mateix de les tres últimes edicions amb eixida i arribada en el Complex Municipal Eduardo Latorre. Hauran 100 dorsals tant en la categoria masculina com femenina per a corredors ràpids punt en la Mitja, Quart i Relleus. També l’organització manté l’atractiu de destinar 1.000 euros per a incentivar la participació d’atletes de nivell i que es baixen les marques en les dues proves més importants de la carrera. Aquell que ho aconseguisca tindrà un premi de 250 euros. En la Mitja el rècord el té Zitane Ouais amb 1h06’48’’ i Neus Mas Manchón amb 1h24’08’’, mentre que en el Quart l’ostenta Khalifa Zarhnoun amb 33’45’’ i l’alcoiana Lorena Martínez amb 37’57’’.

Vicent Rico, director d’Operacions d’Unión Alcoyana Seguros, va assegurar en la presentació que “la recuperació de la Mitja forma part d’aqueixa volta a la normalitat tan desitjada, a la recerca de tindre esperança i plantejar-se a anar a millor. Entre tots hem d’intentar que tot vaja a millor”. Per part seua, el regidor d’esports Alberto Belda, després d’agrair la implicació d’empreses alcoianes en esdeveniments locals, va indicar que “ens mereixem el poder tirar cap avant amb projectes com el de la Mitja Marató. La gent té moltes ganes de tornar a la normalitat i la seua celebració és un bon símptoma. Confiem a tornar a emocionar-nos amb aquesta desena edició”.

Send this to a friend