‘La nit de Reis’ reinterpreta i localitza el clàssic de Dickens

L'espectacle familiar creat per Hugo Aracil i Arnau Cortés arriba al Calderón el 3 de gener

‘La nit de Reis’ reinterpreta i localitza el clàssic de Dickens
Arnau Cortés i Hugo Aracil, al costat d’un tècnic, durant els assajos de la producció.

Aquest Nadal arriba a la cartellera del Teatre Calderón un espectacle creat per Kiwi Producciones, o cosa que és el mateix: els alcoians Arnau Cortés, cineasta (‘Desenterrats’, À Punt, 2022), i el mag i actor Hugo Aracil.

La producció, que compta amb la col·laboració de les regidories de Festes i Cultura de l’Ajuntament d’Alcoi, porta per títol ‘La nit de Reis’ i proposa una reinterpretació del clàssic de Charles Dickens ‘Cuento de Nadal’, que a més adapta el seu argument a la Festa dels Reis alcoiana presentant tots els seus elements més característics i singulars.

Arnau Cortés, autor del text, explica que es tracta d’un “extracte d’aquesta festa única que tenim a Alcoi”, l’acció se situa en la nit del 4 de gener i planteja una reflexió sobre “el que realment importa en la vida” a través del seu personatge principal, Andreu, un jove que detesta el Nadal i es troba de sobte amb la possibilitat d’acabar amb les celebracions i deixar als xiquets del món sense aquesta nit màgica.

Per part seua, Hugo Aracil, que interpreta a aquest personatge en la seua etapa adulta, destaca que estem davant un espectacle de 70 minuts de duració, dirigit a un públic familiar, que combina diferents branques escèniques, màgia, contingut audiovisual, fins i tot poesia. “És un espectacle molt dinàmic, amb esperit Disney i argument Pixar”, comenta respecte a la lliçó i els valors que ens ensenya l’obra.

Mentrestant, del costat de l’Ajuntament s’han mostrat satisfets per poder col·laborar amb un projecte d’aquesta envergadura que “transcendeix l’àmbit d’Alcoi” i al qual auguren “molts èxits”, ha assenyalat el regidor de Festes, Jordi Martínez. I el mateix, la titular de Cultura, Elisa Guillem, que remarca la seua “il·lusió per poder donar suport a iniciatives com aquesta”, que a més “contribueixen a augmentar la màgia pròpia d’aquests dies”.

‘La nit de Reis’ s’estrenarà el 3 de gener, a les 20 hores, en el Calderón.

Send this to a friend