La novel·la ‘Un naufragio’, gratis amb El Nostre

La reedició serà presentada aquest dimecres en la Fundació Mutua Levante, pel professor Josep Sou i el periodista Ramón Climent

La novel·la ‘Un naufragio’ gratis
El periodista José Vicente Botella (1947-2004) autor de la novel·la ‘Un naufragio’. S. BOTELLA

La sala d’actes de la Fundació Mutua Levante, en la plaça d’Espanya, acollirà aquest dimecres dia 27, a les 19 hores, la presentació de la reedició de la novel·la ‘Un naufragio’, del periodista José Vicente Botella (Alacant, 1947-Alcoi, 2004), que va ser director de Ciudad entre 1981 i 2004, després d’haver exercit en la mateixa publicació el càrrec de redactor cap durant quatre anys.

Es tracta d’una novel·la curta que narra la decadència d’una família burgesa alcoiana en el marc dels dies en què es viuen els successos revolucionaris del Petrólio. Amb aquesta reedició s’ha pretés recuperar una obra literària esgotada i fora dels circuits comercials que ofereix una ficció singular de la història alcoiana i el seu context social. Va eixir a la llum pública en 1975, fa ja 48 anys, però manté la seua vigència i agilitat narrativa.

Dins dels actes commemoratius del 150 aniversari del Petrólio, la Fundació Mutua Levante ha volgut donar a conéixer aquesta obra amb la col·laboració de la Universitat d’Alacant, l’Ajuntament d’Alcoi i l’empresa editora de El Nostre, que entregarà gratuïtament, dissabte que ve dia 30, un exemplar amb cada periòdic, dins de la celebració del desé aniversari del naixement d’aquesta empresa periodística.

Aquest dimecres, a les 19 hores, en la sala d’actes de la Fundació Mutua Levante, en la plaça d’Espanya, es presentarà aquesta reedició, intervenint el professor i poeta Josep Sou i el periodista Ramón Climent.

‘Un naufragio’ va aconseguir el primer premi del certamen literari convocat pel Monte de Piedad en el seu primer centenari. El jurat va estar presidit per la professora alcoiana Carmen Llorca, la primera dona a presidir l’Ateneu de Madrid en 1974 i la primer dona valenciana a accedir en 1987 al Parlament Europeu.

La personalitat de l’autor de l’obra, José Vicente Botella, va anar d’especial importància en la vida cultural alcoiana en la segona meitat del segle XX, no solament per tot el que va impulsar com a director de Ciudad sinó també pel seu treball en l’àmbit del teatre i especialment en el del disseny, sent l’autor de les primeres campanyes de publicitat de l’associació de comerciants Alcoy Centro, de les promocions immobiliàries Gormaget i Mirasierra i de la difusió del Pla ARA, amb la frase ‘Alcoi de fil de vint’, entre altres.

Malgrat la seua contínua publicació de treballs periodístics, al llarg de 36 anys d’activitat professional (abans de Ciudad va treballar en Primera Página i en Información d’Alacant) la seua única novel·la publicada ha sigut ‘Un naufragio’, que en el seu moment va ser prologada per l’escriptor i professor alcoià Francesc Bernácer.

Una doble cita per a aquesta setmana: la presentació de la reedició, el dimecres, i l’obtenció, gratis, d’un exemplar el dissabte.

Send this to a friend