La participació en l’Entrada de l’Alqueria ronda les 400 persones

La desfilada commemora enguany el 50 aniversari de la Filà Verdugos

La participació en l'Entrada de l’Alqueria ronda les 400 persones
Imatge d’arxiu d’una passada Entrada en l’Alqueria.

La població de l’Alqueria d’Asnar gaudeix des d’ahir de les seues Festes de Moros i Cristians en un any molt especial perquè es recorda el cinquanta aniversari de la Filà Verdugos. Per aquest motiu l’Entrada d’aquesta vesprada tindrà picades d’ullet a aquesta singular efemèride i durant el trajecte es repartiran al públic una sèrie de fullets impresos en paper de l’Alqueria on es contarà la història de la formació des de la seua fundació fins a l’actualitat.

Esquadres de negres i ballets prendran part en una comitiva que partirà des de la part alta del poble a partir de les 18 hores i en la qual no faltarà la presència d’una esquadra especial amb un vestit únic que servirà per a deixar constància del mig segle de vida que celebren els Botxins.

La jornada acabarà amb una revetla en la Plaça del País Valencià i ja demà serà el torn de retre homenatge a San Miguel Arcàngel amb l’ofrena floral, la missa solemne o la processó del patró al costat d’altres activitats com la mascletà, el Passeig amb disfresses de la Filà, un castell de focs artificials i una barbacoa a la nit amenitzada amb xaranga.

El dilluns acabaran els festejos patronals amb la fira infantil, les paelles al migdia o una xocolatada a la vesprada per als més xicotets a la qual se li incorpora enguany un singular bingo de la mà dels jubilats. Així finalitzaran unes festes que inclouen també misses en honor a San Francisco de Paula o Sant Ramón Nonato acompanyades de voltejos especials de campanes per a anunciar l’inici de cada jornada festiva.

Send this to a friend