La portada de la revista de Festes, de Xavi Terol

El fotògraf ha sigut triat per l'ASJ per a aquesta comesa

La portada de la revista de Festes, de Xavi Terol
Xavi Terol treballant en un esdeveniment esportiu. | FRANCISCO TOMÁS

El fotògraf Xavi Terol ha sigut triat per la Junta Directiva de l’Associació de Sant Jordi (ASJ) perquè realitze la portada de la revista de Festes de 2024.

Terol compta amb una extensa experiència com a reporter gràfic i ha estat vinculat amb El Nostre Ciutat fins fa unes setmanes.

Des de l’ASJ s’indica que aquesta assignació és “més que merescuda” i detalla que la vinculació de Xavi Terol amb les festes de Moros i Cristians es remunta a l’any 1984, quan el fotògraf va entrar a formar part del periòdic Ciudad, per al qual va cobrir tots els actes relacionats amb el món fester, tant per al citat mitjà, com per al seu arxiu personal a partir de 2013, realitzant nombrosos reportatges per a càrrecs festers i esquadres especials.

En el currículum de Xavi Terol apareixen diverses disciplines vinculades amb la fotografia. Tal com s’ha assenyalat prèviament, com a reporter gràfic, amb la Festa, però també ha realitzat la foto fixa de la mà del director Pau Durà i va ser ajudant de la realització del llargmetratge Héctor, de Carlos Pérez. Així mateix, ha treballat com a fotògraf per a la Universitat Politècnica de València (Campus d’Alcoi) i ha participat en l’exposició de muntatges anuals en el Teatre Calderón d’Alcoi (2010, 2011 i 2012).

Des de fa més de 30 anys ha fet reportatges de ‘bodes’ i ha publicat les seues fotos en altres mitjans de comunicació, com El País o Interviu.

D’altra banda, en 2013 va obrir la seua botiga-estudie al carrer Sant Nicolás i ha exposat les seues fotos en mostres com l’exposició biogràfica sobre el poeta Joan Valls en 1986; exposició en 1988 Alcoi Lisboa basada en l’obra de Fernando Pessoa o l’any 1994, en l’exposició denominada Urbanitats.I especial rellevància va tindre la seua participació en l’exposició col·lectiva sobre Ovidi Montllor, en 2010.

Send this to a friend