La presidenta de la Diputació visita Villa Vicenta

El passat dissabte dia 1 de juny tingué lloc una visita/reunió dels membres de l’Institut de Cultura Juan Gil-Albert, amb assistència de la presidenta de la Diputació, Luisa Pastor, a Vil·la Vicenta, l’antiga casa d’estiueig de l’escriptor alcoià. Per part de l’Institut estaven tots els membres de la Junta, ningú dels quals coneixia la casa ni la rehabilitació portada a terme.

El CAEHA va fer d’amfitrió, amb el seu president, José Maria Soriano i alguns membres de la Junta, per tal de mostrar el paratge –tan magníficament descrit per Gil-Albert–, el jaciment dels neandertals, la història de l’edifici i la situació actual, que és de titularitat pública –de la Generalitat– però gestionada pel CAEHA mitjançant conveni amb la Conselleria de Cultura. A més, la trentena d’assistents van poder gaudir de la actual exposició de la desapareguda pintora i aquarel·lista Mila Santonja, on es mostren paisatges urbans d’Alcoi; així com d’un vídeo sobre l’escriptor Gil-Albert.

La visita va ser aprofitada per intercanviar impressions sobre la gestió cultural així com acordar punts de cooperació entre les dues entitats en aquells camps on les activitats són d’interès mutu o comú, com l’edició de llibres, la distribució d’exposicions i l’organització de cicles de conferències. “En totes elles hi pot haver un terreny comú que seria interessant desenvolupar, tant per a potenciar-les com per optimitzar-les una vegada estiguen creades, com les exposicions o l’edició de llibres”, ha afirmat José Maria Soriano.

Era la primera vegada que es produïa una visita/reunió d’aquest caire, i donades les característiques del paratge i de les instal·lacions, el CAEHA les va oferir per si tant des de l’Institut Gil-Albert com des de la mateixa Universitat volen organitzar algun tipus d’activitat que s’acople en el seu format a l’edifici (trobades, reunions, congressos, presentació de llibres, concerts, etc.). Les dues entitats van quedar molt satisfetes de la visita.

Send this to a friend