La ‘Publicació’ obri hui el camí cap a les Festes de Cocentaina

Alcalde i president de la Junta de Festes s'estrenen en l'acte

La ‘Publicació’ obri hui el camí cap a les Festes de Cocentaina
Imatge d’arxiu de l’acte de la Publicació a Cocentaina.

Cocentaina inicia hui el compte arrere cap a les seues Festes de Moros i Cristians amb la celebració de ‘La Publicació’, acte que donarà inici a partir de les set de la vesprada en la Plaça de la Vila.

La jornada compta enguany amb algunes novetats perquè es desenvolupa en un festiu autonòmic, en coincidir amb la celebració de dia Sant Joan, mentre que alcalde i president de la Junta de Festes s’estrenaran en l’instant protocol·lari en el qual l’Ajuntament autoritza l’entitat festera a organitzar els festejos. Jordi Pla i Rafael Monar, respectivament, seran els encarregats de protagonitzar un moment que sempre desperta una certa expectació.

La vesprada avançarà amb el res de l’ángelus des del balcó consistorial, la interpretació de l’Himne de Festes i l’obertura de la desfilada de la mà de l’Ateneu Musical així com la Colla de Dolçaines i Tabals Mal Passet.

Després desfilaran els publicadors de tots dos bàndols guiats en el bàndol cristià pel formador de la Filà Cavalleria Ministerial, que ostenta la capitania cristiana, mentre que en les hosts de la mitja lluna farà el propi la Filà Llana que exerceix el càrrec de capità moro. Les dues formacions estaran acompanyades per la Unió Musical Contestana i l’Ateneu Musical, respectivament, i després d’ells desfilaran els publicadors infantils guiats per la banda de Llutxent.

Després de l’emotiu moment de ‘l’arrancà, els publicadors adults recorreran els carrers del barri antic i els xicotets es dirigiran a la Plaça Alcalde Reig per a realitzar una ofrena floral en el monument dedicat a Sant Hipòlit Màrtir.

Després confluiran tots junts en el Passeig del Comtat, sobre les 20:30h, per a desfilar per la principal artèria contestana fins a concloure de nou davant l’escultura del patró. La jornada finalitzarà amb les primeres ‘Voltetes’ del cicle fester, a partir de les 22:30h, i amb l’actuació d’una orquestra que se situarà en el recinte firal.

Send this to a friend