La ‘Pujà’ va posar el fermall d’or a les Festes de Muro

Centenars de festers i devots van acompanyar a la patrona en el retorn a l'ermita

La ‘Pujà’ va posar el fermall d'or a les Festes de Muro
Les festes de Muro van acabar el passat cap de setmana. | RAY MARTÍNEZ

Les Festes de Moros i Cristians de Muro van acabar oficialment el passat cap de setmana amb la celebració de diferents actes que van incloure l’emotiva ‘Pujà’ de la Mare de Déu, el retorn processional de la patrona des de la Parròquia de Sant Joan Baptista a la seua Ermita.

Després d’un breu parèntesi, iniciat després del ‘Dia dels Trons’, l’activitat festiva va tornar als carrers murers en la nit del dissabte amb l’Entraeta de la Vespra de la Pujà; la qual va discórrer pel barri antic fins a la Plaça d’Església amb la participació de totes les formacions festeres. La jornada va acabar amb una nova revetla en la Plaça del Matzem que va allargar l’última nit de les Festes fins a ben entrada la matinada.

El diumenge va començar el dia amb sol mentre moros i cristians efectuaven una diana informal per diversos punts de la localitat que va discórrer per un itinerari marcat en funció a la ubicació de les taules d’esmorzar de les Filaes. Ja al migdia, i de nou amb les altes temperatures com a principals protagonistes, es va desenvolupar la missa en memòria dels festers difunts en la Parròquia seguida d’una cercavila que va omplir de música festera les vies més cèntriques d’aquest municipi del Comtat. Després de l’últim menjar en la Filà, va començar una Entrada en la qual de nou les tropes de la creu i de la mitja lluna van desfilar davant el nombrós públic que no va deixar d’aplaudir a uns festers que per fi havien pogut complir la il·lusió de viure unes Festes de Moros i Cristians amb normalitat després de tres anys d’absència a causa de la pandèmia.

A les 20’30 hores les campanes de l’església van anunciar l’eixida de la Mare de Déu i en aqueix instant va començar una multitudinària processó en la qual les Filaes, els càrrecs, l’Angelet, la Junta de Festes i nombrosos devots van acompanyar a la patrona en el retorn al temple en la qual se li venera durant tot l’any.

La Verge dels Desemparats va ser rebuda en l’Ermita amb el toc incessant dels bronzes que coronen la seua façana i el tret d’un espectacular castell de focs artificials que va ser visible des de diversos punts de la comarca.

Finalment es va cantar l’himne dedicat a la patrona abans de l’entrada de la imatge en l’Ermita i finalment, davant la mateixa Mare de Déu, es va efectuar el sorteig de clavariesas i clavaris per a 2023. D’igual forma es va materialitzar el traspàs de càrrecs, una tasca què assumiran a l’any que ve les Filaes Tariks, Verds, Contrabando i Maseros.

Send this to a friend