La Romeria recobra el seu caràcter popular, multitudinari i festiu

Després d'anys de suspensions per la climatologia i la pandèmia, hui s'ha registrat una alta participació i un gran ambient a la Font Roja

La Romeria recobra el seu caràcter popular, multitudinari i festiu
La imatge pelegrina de la patrona, camí del Santuari. QUIQUE REIG

Alcoi i tots quants han volgut pujar fins a la Font Roja han pogut gaudir, per fi, de la Romeria en el dia gran de les festes de la Verge dels Lliris. I és que com a conseqüència, primer de a pandèmia, i després de les adverses condicions climatològiques, en els últims anys s’havia hagut de suspendre o no s’havia celebrat amb normalitat aquest tradicional acte del calendari festiu alcoià. En este 2023 s’ha recuperat la participació i encara que a primera hora del dia ha arribat a ploure fugaçment, la participació en l’acte central de la festa de la patrona ha sigut destacada.

Durant el recorregut cap al Santuari no ha faltat el timonet i pastes de les *filaes Muntanyesos i Aragonesos per als romers que han abrigallat a la imatge pelegrina de la patrona. Una vegada s’ha alcançat la Font Roja, s’ha celebrat una missa en la qual ha participat el grup Cantores d’Alcoi. L’animació ha sigut gran a l’entorn del santuari i ha vingut de la mà dels grups de danses, la música de la Casa d’Andalusia i dels gxirimiters de La Cordeta i El Rebuig.

A més dels quals han acompanyat a la imatge de la patrona en la Romeria, molta gent ha accedit fins a la Font Roja utilitzant el servei d’autobús que s’ha disposat, la qual cosa ha contribuït al fet que el paratge estiguera poblat de gent. Molts prolongaran l’estada fins a ben entrada la vesprada.

 

Send this to a friend