La Setmana del Poble Gitano arranca demà

S'han programat nombroses activitats, que s'allargaran fins al dimarts 16

La Setmana del Poble Gitano arranca demà
Montes MDA, cantant de freestyle, actuarà en la Plaça de Dins.

El 8 d’abril se celebra a tot el món el Dia Internacional del Poble Gitano i a Alcoi serà la primera vegada que es commemore, enguany, organitzant tota una setmana dedicada a aquesta ètnia.

L’objectiu, tal com explicava la regidora de Polítiques Inclusives, durant la presentació de les activitats programades, és reconéixer el valor del poble gitano i les contribucions que la seua cultura han fet a la nostra societat. “És important trencar estigmes de cara a tindre una convivència plural i diversa, com és la societat alcoiana”, remarca Aroa Mira, qui detallava totes les activitats previstes, que es fan extensives a entitats i ciutadania en general que estiga interessada a assistir.

La primera serà l’exposició ‘¡Mírame! Ahora me ves’, que presenta la cultura gitana, les seues formes de vida, la seua evolució històrica i la seua connexió amb la societat. La mostra, que s’inaugurarà demà, dilluns, a les 18 hores en el Centre Cultural Mario Silvestre, és fruit de la col·laboració de membres del Poble Gitano d’Alacant i d’alumnat i professorat de la Universitat d’Alacant.

A continuació, el dimarts (10 hores) hi haurà una activitat orientada als centres educatius i el divendres a la vesprada (19’30 hores) la Plaça de Dins acollirà una actuació a càrrec del cantant de freestyle Montes MDA, participant de la Red Bull Batalla de Galls, una competició anual de rap en la qual participen països de parla hispana. La música també serà la protagonista en l’activitat que hi haurà el dissabte al matí: un taller de percussió en el flamenc impartit pel nominat als Latin Grammy Carlos Llidó.

El programa finalitzarà amb una jornada el dimarts 16, que inclourà un menjar basat en la gastronomia gitana en el restaurant L’Assaig de l’institut de Batoi i una taula redona sobre dones gitanes referents.

Advertisements

Send this to a friend