La Setmana dels Arrossos del Lolo: Cita amb el bon paladar

El xef del restaurant avança les delícies de la trobada gastronòmica

La Setmana dels Arrossos del Lolo: Cita amb el bon paladar
Borja Raduán tirant arròs sobre una paella, en la cuina del Lolo. | LUCIO ABAD

El restaurant Lolo, un dels referents de la gastronomia alcoiana, té ja tot previst per a una nova edició de la Setmana dels Arrossos, en concret durant la primera setmana de març, del 4 al 8. Conversem amb Borja Raduán (1986), cap de cuina, qui ens avança les delícies que degustaran els afortunats que assistisquen a aquest espectacle culinari.

El xef Borja Raduán afirma que són molts els que repeteixen any rere any en la Setmana dels Arrossos, i fins i tot reserven tota la setmana, perquè volen provar “les novetats que presentem en aquest 2024”: tres arrossos de peix (dilluns, dimecres i divendres) i dos de carn (dimarts i dijous). És, sens dubte, una cita ineludible per als amants del bon paladar.

Les jornades arrancaran el dilluns 4 de març amb un “arròs de ratlla i gamba blanca”, seguit el dimarts amb un “arròs de xistorra de Navarra i bolet de xop”, que mescla el millor producte navarrés amb un ingredient tan típic de la terreta. “La combinació és perfecta”, remarca Borja.

“Durant l’any anem fent proves entre la família que formem ‘Lolo’ i decidim quin sí i quin no, encara que cada any es complica més, perquè hem fet milers d’arrossos. El del dimarts i dijous són els meus favorits”, confessa el cuiner, amb ja catorze anys d’experiència en el local.

Per al dimecres 6 de març ‘Lolo’ ens brinda un “arròs de calamaret, galera i rossellona”, deixant per al dijous un “arròs de ploma amb carxofes i cigrons”, el preferit de Borja, “perquè la carn de porc ibèric és el millor que hi ha”.

La ploma, ens aclareix, la marca i segella en el forn de carbó, perquè aporte un toc extra de sabor a l’arròs. “Barrejat amb un producte de temporada com la carxofa el resultat és magnífic”.

La festa gastronòmica conclourà el 8 de març, divendres, amb un “arròs d’escórpora i escamarlà”, que ja provem per Nadal, encara que melós, “i va agradar moltíssim”. Els lloms del peix es tallen ben finits, perquè siga com un arròs del senyoret, rematat amb un escamarlà per damunt.

ENTRANTS
Els plats principals aniran acompanyats dels exquisits entrants, la majoria sorpresa per al comensal. Sí que seran fixos un fred (ensalada), marisc, pernil de bellota al tall i dos calents, encara per definir.

Per descomptat, tot això marinat per excel·lents i variats vins –negres i blancs– i cervesa. Recomanem encaridament deixar un buit per a les postres casolanes, una delícia de la casa, i els cafés al gust. La menja conclou amb una refrescant copa: gintonic, rom, whisky…

Advertisements

Send this to a friend