La Setmana Santa propícia un descens de l’atur a Alcoi

La desocupació ha baixat en 46 persones enfront de l'augment del mes de març

Descens de l'atur a Alcoi
FONT: GVA.

El mes d’abril s’ha celebrat la Setmana Santa i també les festes de Moros i Cristians a la nostra ciutat, festejos que han propiciat una baixada de la taxa de la desocupació a Alcoi gràcies principalment al sector serveis, el mateix que, el mes anterior, al març, va causar gran part de l’increment de l’atur en la nostra localitat.

A nivell global, a les comarques de L’Alcoià i El Comtat, l’atur va baixar a l’abril, encara que el va fer únicament en tres persones –amb un total de 10.180–, mentre que a nivell local, a Alcoi, aquest descens va ser de 46 persones, 45 d’elles dones i un home –date que contrasta amb la pujada de 128 persones al març–.

“Amb aquestes dades, el mes d’abril no ha sigut tan positiu per a la desocupació en aquesta comarca, ja que en matèria de contractació tampoc reflexa l’impacte de la reforma laboral en el mercat de treball, a causa de la contractació temporal”, segons s’apunta des d’UGT. Sobre la base de dades d’aquest sindicat, “s’ha produït un descens en la contractació en 495 contractes respecte al mes anterior”.

Per exemple, en el cas d’Alcoi, a l’abril es van signar 1349 contractes, dels quals, quasi el 64% van ser temporals. Al març, la temporalitat va ser de més del 66%.

SITUACIÓ A LA COMARCA
El d’Alcoi, ha sigut el descens més significatiu de la zona a l’abril, que situa la dada global en 4675 persones. De la baixada de 46 persones, 33 pertanyien als serveis, 12 a l’agricultura i 9 a la indústria, mentre que en la construcció i en l’apartat de sense activitat econòmica va pujar.

L’atur també va baixar a Muro, amb 12 persones menys; i a Cocentaina, amb 9 aturats menys. D’altra banda, en el cas d’Ibi, Onil i *Banyeres la desocupació va augmentar a l’abril.

Send this to a friend