La Societat Unió Musical de Petrer gana el certamen de Música Festera

eL Teular es va quedar xicotet en la vesprada del dimecres en ocasió d'aquesta cita musical

La Societat Unió Musical de Petrer gana el certamen de Música Festera
El certamen va tindre lloc el dimecres per la vesprada. MARC PASCUAL

Cocentaina va tornar a deixar molt alt el llistó en la III edició del Certamen d’Interpretació de Música Festera, una cita que va nàixer en 2019 amb caràcter bianual i que es va dur a terme en la vesprada del passat dimecres 1 de maig. El Centre Cultural El Teular es va quedar xicotet a causa de la gran quantitat de persones que no van voler perdre’s un concurs que ja està plenament consolidat en un municipi que és terra de música festera, amb un arxiu musical a la Casa del Fester que supera el miler de composicions d’autors contestans i que va veure il·luminar peces tan emblemàtiques com l’internacional pasdoble ‘Paquito El Chocolatero’, del recordat Gustavo Pascual Falcó.

El certamen va estar conduït en aquesta ocasió per la comunicadora Maribel Vilaplana i va arrancar des del Pla amb una cercavila de les entitats musicals participants que va finalitzar en el mateix Centre Cultural El Teular. Allí, passades les set de la vesprada, van començar les interpretacions de cadascuna de les bandes, destacant en el repertori una marxa cristiana de presentació d’autor de Cocentaina, una marxa mora de lliure elecció i la peça obligada; el pasdoble titulat ‘Aida’, del compositor local Rafael Agulló Albors.

El jurat, una vegada fetes les corresponents deliberacions, va considerar oportú atorgar el primer premi a la Societat Unió Musical de Petrer, rebent la mateixa 3.500 euros més el trofeu identificatiu d’aquest certamen creat per l’escultor Moisés Gil. El segon premi, dotat de 2.500 euros, va anar a parar a la Societat Escola Musical de l’Olleria i el tercer ho va percebre la Societat Unió Musical de Biar, amb una quantia econòmica de 1.500 euros.

“Gràcies a tots els que han fet possible que aquest Certamen d’Interpretació de Música Festera haja aconseguit tres edicions i la més sincera enhorabona a les tres bandes pel treball realitzat fins a arribar a l’escenari. Iniciatives com aquesta ajuden a posar en valor l’important patrimoni musical que té Cocentaina i situen al nostre poble en una posició de referència dins de la música per a moros i cristians”, van significar l’alcalde, Jordi Pla, i el president de la màxima entitat festera, Rafael Monar.

El pròxim Certamen serà en 2026, i en eixa ocasió competiran les bandes guanyadores de les tres primeres edicions en una final de campions que reunirà el Cercle Musical Primitiva d’Albaida (guanyadora en 2019), el Centre Artístic Cultural Verge de la Pau d’Agost (vencedor de 2022) i la Societat Unió Musical de Petrer (triomfadora en 2024).

Advertisements

Send this to a friend